Bio je najdeblji čovek na svetu sa 609 kilograma: Rušili deo kuće da ga iznesu, smršao je 548 kg, danas ga niko ne bi prepoznao! (FOTO)

21.08.2023 | 12:39

Imao je tek 19 godina, a težio je više od pola tone

Copyright Printscreen youtube

Kalid bin Mohsen Šari iz Saudijske Arabije je 2013. godine bio najdeblji tinejdžer na svetu i drugi najdeblji čovek u istoriji. Imao je tada samo 19 godina i 609 kilograma.

On je, te 2013, već bio dve i po godine "zarobljen" u svojoj kući pošto nije mogao da je napusti zbog težine. Kralj Saudijske Arabije je čuo za njega, pa je naredio da mladića odvedu na bolničko lečenje u Rijad.

 

 

Deo kuće je morao biti srušen kako bi on uopšte mogao da je napusti. Napravljen su tada specijalne dizalice, a snimak na kome se vidi kako ga iznose iz kuće pre 10 godina postao je viralan.

Po kraljevoj naredbi, a u ime "humanitarnog čina", kako je on to nazvao, oko 30 lekara je pomagalo tinejdžeru, trudeći se da ga nauče zdravoj ishrani i da ga naviknu da vežba. U međuvremenu, Kalid je podvrgnut operaciji želuca, a kretao se u kolicima i redovno išao na fizikalne terapije kako bi ponovo učio da se normalno kreće, s obzirom na to da je godinama bio onesposobljen za tako nešto.

 

 

Nakon čitavih procedura, izgubio je za šest meseci 320 kilograma. U narednim godinama izgubio je i ostatak suvišne kilaže, pa danas ima samo 68 kilograma.

Od 2018. godine on živi normalno i ponovo hoda.

Mediji prenose da je Kalid poslednju operaciju imao 2018. godine, i to onu odstranjivanja viška kože. Danas ima 32 godine, a na internetu nema mnogo njegovih fotografija, ali na onim koje postoje vidi se da je to potpuno drugi čovek, sitan i mršav!

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam/Blic žena