Poplave napravile haos u Kini: Sprovode se mere kako bi se sprečilo širenje zaraze

14.08.2023

23:41

0

Ove godine Kina se suočila sa neuobičajeno vlažnom i kišnom letnjom sezonom praćenom velikim poplavama u severnim i severoistočnim provincijama

Poplave napravile haos u Kini: Sprovode se mere kako bi se sprečilo širenje zaraze
Copyright Profimedia

Kina mora da deluje i sprovede različite mere kako bi sprečila epidemije u područjima pogođenim poplavama i obezbedila nesmetan povratak poljoprivrednoj proizvodnji, izjavio je danas potpredsednik vlade Kine Liju Guožong.

"Potrebno je sprovesti različite mere pomoći za ljude koji su pogođeni katastrofom i odlučno sprečiti povratak siromaštva velikih razmera", predočio je Liju, a prenosi Sinhua.

AP Photo/Andy Wong
 

 

Tokom posete provinciji Hejlungđang on je istakao da je neophodno brzo normalizovati situaciju na poljoprivrednim površinama koje su stradale u poplavama, očuvati izvorišta vode i popraviti infrastrukturu kako bi se osigurao brz oporavak proizvodnje žitarica, prenosi Rojters.

Ove godine Kina se suočila sa neuobičajeno vlažnom i kišnom letnjom sezonom praćenom velikim poplavama u severnim i severoistočnim provincijama, kao što je Hebej u kojoj je početkom avgusta više od 1,5 miliona ljudi moralo da se evakuiše.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike