Kod Evije razbijen organizovani lanac trgovine migrantima

04.08.2023

18:46

0

U akciji su učestvovali službenici Uprave za bezbednost i zaštitu pomorskih granica (D.A.P.THAS) i lučke policije sa tri patrolna čamca i sedam patrolnih vozila

Kod Evije razbijen organizovani lanac trgovine migrantima
Veliki broj ljudi traži bolji život u Evropi - Copyright AP Photo/Michael Varaklas, File

Organizovani lanac trgovine migrantima koji je delovao između Turske i grčkog ostrva Evije, razbijen je rano jutros u širem morskom i kopnenom području Kimi Evija, prenosi portal Katimerini.

U akciji su učestvovali službenici Uprave za bezbednost i zaštitu pomorskih granica (D.A.P.THAS) i lučke policije sa tri patrolna čamca i sedam patrolnih vozila.

Oko dva sata posle ponoći policija je na morskom području Agios Nikolaos - Koskinos na obali Evije uočila gliser dužine približno 10 metara iz kojeg se iskrcalo 27 ljudi.

Dok je brod plovio prema otvorenom moru, kako se pretpostavlja prema turskoj obali, operater je odbio da se pridržava uputstava službenika patrolnih brodova, razvijajući veliku brzinu i izvodeći opasne manevre, ali je posle potere brod zaustavljen, a uhapšena su dvojica turskih trgovaca ljudima koji su se nalazili na brodu.

Istovremeno, na obližnjem kopnu locirana su i zaplenjena četiri terenska vozila i nakon potere uhapšeno šestoro saučesnika krijumčara sa broda, četiri Avganistanca i dva Pakistanca.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike