U požaru u Milanu stradalo šestoro ljudi: Pojavili se dramatični snimci spasavanja iz staračkog doma, više od 80 osoba smešteno u bolnice

07.07.2023

11:59

0

U spašavanju je pučestvovalo 15 različitih hitnih službi s 118 vozila

U požaru u Milanu stradalo šestoro ljudi: Pojavili se dramatični snimci spasavanja iz staračkog doma, više od 80 osoba smešteno u bolnice
Copyright Profimedia

U požaru koji je u toku izbio u staračkom domu u Milanu poginulo je šest osoba, dok su dve teško povređene. Još 81 osoba je zbrinuta u bolnice zbog trovanja dimom.

Požar je izbio u domu u naselju Korveto oko 1.20 ujutro u jednoj od soba na prvom spratu, gde su kasnije pronađena ugljenisana tela dve starice, kako prenosi Stampa. Tri žene i jedan muškarac su se ugušili od dima. Nijedna povređena osoba nije zadobila opekotine, već su se samo nagutale dima.

U spašavanju je pučestvovalo 15 različitih hitnih službi s 118 vozila. Za sada nije poznat uzrok požara. Agencija Ansa navodi da je u trenutku izbijanja požara u domu bilo 167 osoba.

 

 

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala potvrdio je da je požar odneo šest života i da je nekoliko osoba u kritičnom stanju u bolnici.

- Moglo je biti i gore, ali šest smrtnih slučajeva je veoma težak broj. Mi smo dosta rano intervenisali, ali se požar u prostoriji od 15 kvadrata vrlo brzo razvio - rekao je on i dodao da je požar brzo ugašen, ali da su mnogi korisnici doma bili ošamćeni zbog isparenja i dima.

Gradonačelnik je takođe naglasio da opština radi na tome da zbrine sve korisnike doma i da im pronađe alternativni smeštaj.

Glavni tužilac Milana Marčelo Viola izjavio je nakon inspekcije daće biti potrebno vremena da se rekonstruišu uzroci i razjasni šta se dogodilo, ali da trenutno nema dokaza koji bi ukazali na namerno podmetanje požara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike