Još jedna eksplozija u Kabulu: Amerikanci gađali kuću teroriste, poginulo četvoro dece (VIDEO)

29.08.2021

13:58 >> 18:06

0

Raketni napad zatresao avganistansku prestonicu

Još jedna eksplozija u Kabulu: Amerikanci gađali kuću teroriste, poginulo četvoro dece (VIDEO)
Copyright Twitter/Printscreen

Samo nekoliko dana posle razorne dve eksplozije koje su u Kabulu ubile 170 ljudi, u avganistanskoj prestonici ponovo je prasnulo, a u napadu je poginulo 6 ljudi, među njima četvoro dece.

Pročitajte još

Prema informacijama dva američka zvaničnika, SAD su izvele napad na Kabul, a meta je bio bomba samoubica koji je planirao da se raznese na aerodromu u Kabulu. Lokalni mediji su izvestili da je dete poginulo, a tri osobe su ranjene u eksploziji.

U raketnom napadu je uništena jedna kuća. Na društvenim mrežama se pojavio i snimak koji pokazuje kako se nad objektima nadvija crni dim.

Podsetimo, u četvrtak je u dve eksplozije kod aerodroma u Kabulu poginulo i 13 američkih vojnika, a teroristička grupa ISIS-K je preuzela odgovornost za napade.

Nekoliko sati nakon što je predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden rekao da će u narednih 24 do 36 sati verovatno biti novih napada na aerodrom u Kabulu, američka ambasada u Kabulu, pozivajući se na specifičnu i verodostojnu pretnju, pozvala je građane SAD da napuste okolinu aerodroma.

Kako navodi Glas Amerike, Amerikanci su bezbednosnim upozorenjem pozvani da izbegavaju aerodrom, a saopšteno je i da oni, koji se nalaze u blizini aerodroma, treba odmah da napuste te lokacije.

Pročitajte još

Stejt department je pozvao sve građane SAD da napuste područje u blizini aerodroma u Kabulu zbog specifične, verodostojne pretnje.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike