Otac drogirao, pa ubio ćerke zbog starateljstva! Potresno pismo majke otkriva sve strahote pakla kroz koji su prolazile (VIDEO)

01.07.2023

19:24

0

Julija (16) i Timea (14) su bile žrtve očevog nasilja, imale težak život i još težu smrt

Otac drogirao, pa ubio ćerke zbog starateljstva! Potresno pismo majke otkriva sve strahote pakla kroz koji su prolazile (VIDEO)
Copyright Printscreen/Fejsbuk

Godinu dana nakon ubistva dve tinejdžerke u Asodu u Mađarskoj, majka žrtava, Žužana L, poslala je otvoreno pismo urednicima "Blikk"-a u kom je otkrila potresne detalje života i patnje njege dece, kao i porodično nasilje koje su trpele.

Na početku je navela da su Julija (16) i Timea (14) bile žrtve očevog nasilja, imale težak život i još težu smrt. Trpele su dugo godina zlostavljanje, a živote im je oduzela osoba za koju su bile vezane uprkos užasima koje su doživele - otac.

- Od početka 2019. pa do ubistva, maja 2022. godine, držao nas je pod sve većom, potpuno nepredvidivom kontrolom, koristeći činjenicu da je sud godinama odlagao dogovaranje roditeljskih poseta. Presuda za razvod i starateljstvo nad decom postao je pravosnažan posle ubistva, juna 2022, a deca mi više nisu bila živa! - napisala je.

Otkrila je da su nepredvidive posete njenog muža bile redovne, čak i noću, u zoru, samo se penjao preko visoke ograde, a ujutru je bio pred vratima. Devojke su, gledajući i trpeći nasilje, ipak odlazile u školu, ona na posao.

 

 

- Muž je svesno, proračunato i ozbiljno radio na mom maltretiranju: morala sam redovno da zovem policiju, pokrenuo je tužbe protiv mene, izabrao je Timeu za sebe i pokrenuo školsku parnicu koja se otegla godinama. Radni sud je to konačno odbio. Prošla sam sve službene kanale: policiju, starateljstvo, zaštitu porodice, sud. Radila sam danju, pa kuvala, učila sa devojkama, a noću sastavljala pravna dokumenta i žalbe. Zaštita imovine, bezuspešno. Dva puta sam podnela zahtev za zabranu prilaska, drugi put sam se uzalud žalila Egerskom sudu, ali su me odbili: s obzirom na to da moje ćerke nisu ugrožene, moj zahtev nije opravdan... - napisala je.

Smeštanje ubistva

- Sve vreme, godinama, moj muž je glumio napuštenog, brižnog oca, u šta su mnogi verovali, a neki ga i podržavali... Dok je meni na svakom mestu narušavao reputaciju. Najstrašnije je bilo kada me je podmetnuo kao ubicu pred mojom decom i prijateljima! Okrivio me je za smrt svoje majke koja je umrla od srčane slabosti kod kuće u snu, koliko razumem, pošto je dugo bila na jakim lekovima. Moj muž je pripisao sve to meni nakon što sam pobegla, posle 16 godina braka, rekao je da me je mrzeo sve ovo vreme... - otkrila je.

Vodio ćerke na čudna mesta

Iz neizgovorenih rečenica devojaka videla je da se on sve čudnije ponaša prema njima, ali istovremeno nije uradio niti rekao ništa otvoreno što bi moglo da se upotrebi protiv njega. Devojkama je rekao da nema ćerke, da su deca samo gosti kod njega!

I to je nesrećna majka prijavila nadležnima!

Devojke su rekle da u prisustvu oca gledaju samo filmove o zločinima i ubistvima.

Vodio ih je u naizgled napuštene vojne objekte, u napuštene psihijatrijske bolnice, u ruske kasarne zarasle u drveće, koje su i slikale.

- Nekoliko meseci pre ubistva, na sastanku s ocem u sredu, moja ćerka Julija i moj muž su pričali u njenom automobilu ispred moje kuće, Juli je pričala o školi i ocenama. Njen otac je iznenada skrenuo razgovor i izjavio: 'Sada znam šta je moja svrha u životu. Ponekad moramo da uzmemo pravdu u svoje ruke...' Takođe, govorio je o ubistvu prikrivenom u unapred dogovorenu nesreću. Julija mi je sve to detaljno ispričala odmah nakon razgovora s njima, dok je jop bila vidno uplašena i u šoku. Rekla sam joj: 'Tata hoće da me ubije! - napisala je.

 

Nestanak ćerki

U petak, 20. maja 2022. godine, otac je došao kući po Timeu, a Julija je otišla kod oca vozom iz učeničkog doma. Trebalo je da ih dovede kući u nedelju, 22. maja u 17 sati. - Postajala sam sve nervoznija, mislila sam da su se samo zaglavili u saobraćajnoj gužvi, ili su imali nesreću, ili je moj muž odveo Juliju u učenički dom... Zvala sam ih, bezuspešno - napisala je majka.

 

Kada je već bilo izvesno da se nešto dešava, majka je prijavila policiji nestanak ćerku.

- U nedelju uveče sam pokušala da dođem do nekoliko kapetana policije, nažalost bezuspešno... Onda sam pozvala školu i razgovarala sa nastavnicima, a sledećeg jutra sam konačno telefonom dobila policijsku upravu u Asodu, odakle su mi rekli da će otići u stan. Kasnije su rekli da su izašli i da ih nije bilo. Nisam ni slutila da nisu ni ušli u stan! - otkrila je.

- Tražila sam devojke na Fejsbuku, čak i u inostranstvu, angažovala sam privatnog detektiva. Onda sam osetila da ih negde drži zatvorene, mogla sam pred očima da vidim da su negde zatvorene. Bila sam u pravu u vezi toga, ali nisam mislila da su u stanu u Asodu! Rekla sam privatnom detektu da obiđe svako napušteno mesto na kome su bili, i on je to učinio. U sredu sam podnela izveštaj u Kapetaniji Đenđoš, neću da se sećam svega toga, okolnosti, kako se to dogodilo! Videvši da se za mojim ćerkama i dalje ne traga, otišla sam u tužilaštvo i podnela prijavu zbog neshvatljivog odugovlačenja policije - dodala je.

"Pronašli smo dva ženska tela..."

"U četvrtak kasno uveče se oglasilo zvono. Ispred moje kuće je stajalo mnogo ljudi, policajaca, kola hitne pomoći. Tada je policajac rekao: 'Pronašli smo dva ženska tela na imanju u Asodu.' Sećam se da sam se osećala kao da plutam u veoma dubokoj vodi, nisam osećala ništa, sve je utrnuto. Ova besmislica, sada polako posle godinu dana, polako počinje da se raščišćava. Postaje sve jasnije da se moje ćerke više nikada neće vratiti kući."

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike