Pojavio se snimak Vladimira Putina: Odgovorio je šta se desilo sa ukrajinskim generalom Valerijem Zalužnjim

20.06.2023

00:59

0

General Zalužni, koji je komandant oružanih snaga Ukrajine nestao je iz javnosti pre nekoliko meseci i odmah su se javile tvrdnje kako je ubijen ili teško povređen u ruskom napadu

Pojavio se snimak Vladimira Putina: Odgovorio je šta se desilo sa ukrajinskim generalom Valerijem Zalužnjim
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama je rešio ili dodatno produbio misteriju gde se nalazi Valerij Zalužnji. 

General Zalužnji, koji je komandant oružanih snaga Ukrajine nestao je iz javnosti pre nekoliko meseci i odmah su se javile tvrdnje kako je ubijen ili teško povređen u ruskom napadu. 

Vlasti u Kijevu su ostale neme na pitanje šta je sa generalom, a mediji bliski režimu su čak objavili i fotografiju na kojoj se vidi Zalužni na moru uz objašnjenje kako je otišao na odmor na Kipar. 

Sama činjenica da glavnokomandujući odlazi na odmor pred najavljenu ofanzivu izazvala je sumnju kod mnogih, pa su istraživački novinari utvrdili da je navodna fotografija sa mora zapravo frejm iz snimka koji je nastao pre par godina. 

Rusi tvrde da je Zalužni teško povređen tokom raketnog napada u Hersonu,a Budanov koji je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine ubijen u raketnom napadu na sedište obaveštajne uprave u Kijevu. 

Novinari i blogeri su tokom sastanka sa Vladimirom Putinom postavili pitanje o sudbini Zalužnog a njegova reakcija je bila interesantna.

- Pitajte njega gde je. Mada, za to biste se morali da se prebacite na strani jezik. Mislim da je u inostranstvu", rekao je Putin kroz osmeh, "ali možda grešim."

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike