Kidnapovana ili ubijena? Specijalni timovi "češljaju" teren gde je nestala Anastasija, iz mobilnog nestala kartica

18.06.2023

07:20

0

Autor: M. Vu.

Grčki mediji su objavili video koji je zabaležio kako Anastasija ulazi u prodavnicu gde je kupovala nešto za jelo, ali je i pronađen njen mobilni telefon

Kidnapovana ili ubijena? Specijalni timovi "češljaju" teren gde je nestala Anastasija, iz mobilnog nestala kartica
nestala Anastasija Rubinska - Copyright Foto:Printskrin/Fejsbuk

Na ostrvu Kos u Grčkoj priveden je muškarac (32) u vezi sa nestankom Poljakinje Anastasije Rubinske (27). Grčki mediji su objavili video koji je zabaležio kako Anastasija ulazi u prodavnicu gde je kupovala nešto za jelo, ali je i pronađen njen mobilni telefon iz koga je izvađena sim kartica. Policija sumnja da je Poljakinja kidnapovala ili ubijena.

Hapšenje je izvršeno na osnovu iskaza svedoka i snimaka sa sigurnosnih kamera na tom području. Osumnjičeni, stanovnik Kosa, identifikovan je kao 32-godišnji muškarac iz Bangladeša. Vlasti su postale sumnjive kada su otkrile da je kupio kartu za odlazak sa ostrva.

Prvobitno je privedeno pet muškaraca iz Pakistana i Bangladeša, ali su četvorica kasnije puštena nakon što su objasnili da su pronašli pijanu Rubinsku i dozvolili joj da ostane u njihovoj kući dok se ne oporavi.

Jedan od Bangladešana tvrdio je da je imao seksualni odnos sa njom pre nego što ju je ostavio napolju.

Međutim, snimci nadzora nisu potvrdili njegovu priču. Nestanak Rubinske vlastima je prijavio njen partner, koji je dobio telefonski poziv od nje da je u Marmariju, da je konzumirala previše alkohola i da bi je neko dovezao do hotela na motociklu.

Snimljena u marketu

Anastasija je snimljena kako u havajskoj košulji i šorcu sa torbom sa ličnim stvarima na leđima, kupuje namirnice u jednom marketu.

 

 

Istog dana viđen je u mini marketu u oblasti Marmarija. Prema informacijama, dok je bila u alkoholisanom stanju, srela se sa grupom muškaraca iz Pakistana i Bangladeša. Tada je poslednji put kontaktirala svog sunarodnika i rekla mu da će je neko vratiti sa motociklom. Ali se nikada nije vratila.

U akciji pronalaženja Anastasije učestvuju Civilna zaštita, Vatrogasna brigada, spasilački tim, kao i volonteri koji dronom i specijalno obučenim psima „češljaju” prostor gde je 27-godišnjakinja poslednji put primećena. Istovremeno, tim iz Odeljenja za ubistva Uprave za bezbednost Atike otišao je na ostrvo u subotu kako bi doprineo istrazi.

Istovremeno, rođaci i prijatelji 27-godišnjakinje čak je i preko društvenih mreža traže na turskoj obali, smatrajući da je kidnapovana.

SIM kartica bačena iz Anastasijinog mobilnog telefona

Prema informacijama iz policije, njen mobilni telefon - koji je ranije pronađen u napuštenoj zgradi u oblasti Marmarija je pronašao muškarac koji radi kao obezbeđenje. Mobilni telefon su pregledali nadležni organi i konstatovano je da je SIM kartica uklonjena.

Ova činjenica dodatno osnažuje mogućnost da počinjeno krivično delo dela.

Printscreen/Facebook/UMBRA Grupa Poszukiwawczo-Śledcza
 

Istovremeno, prema informacijama, na telu 32-godišnjeg Bangladešanina koji se nalazi pod optužbom za otmicu i koji se smatra glavnim osumnjičenim za  Anastasijin nestanak , pronađene su ogrebotine i tragovi borbe.

Još jedan važan element koji  nadležni organi ispituju jeste da je čovek, kod koga je pronađena avio karta za Italiju, koja je navodno izdata dan nakon nestanka devojke, nije obavestio nikoga - čak ni svog cimera - da namerava da ode.

Rubinska, koja je nestala od 12. juna, bila je zaposlena u hotelu na Kosu i živela je sa dečkom, koji je takođe Poljak.

Rubinska je opisana kao visoka 1,65 metara, prosečne težine, a poslednji put je viđena u roze cvetnoj haljini, plavim naočarima za sunce i srebrnim rancem.Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike