Prva zvanična poseta kralja Čarlsa od krunisanja: Otputovao u Rumuniju, posetiće i Transilvaniju

02.06.2023

20:53

0

Kralj je razvio bliske odnose sa Rumunijom, zemljom koju je prvi put posetio 1988. godine

Prva zvanična poseta kralja Čarlsa od krunisanja: Otputovao u Rumuniju, posetiće i Transilvaniju
Ilustracija - Copyright Jeremy Selwyn/Evening Standard/Pool Photo via AP

Britanski kralj Čarls doputovao je danas u Rumuniju, što je prva zvanična poseta druge zemlje od kako je krunisan 6. maja.

On će u Rumuniji učestvovati na bilateralnom sastanku sa predsednikom te zemlje Klausom Johanisom, a britanski Dejli Mejl navodi da će tokom boravka u Rumuniji posetiti oblast Transilvanije, gde, kako se navodi, poseduje najmanje 10 nekretnina.

Njegova imovina u Rumuniji uključuje vikendicu i kuću iz 17. veka, koja služi kao sedište njegove dobrotvorne ustanove, obe u selu Viscri.

Profimedia
 

Kralj je razvio bliske odnose sa Rumunijom, zemljom koju je prvi put posetio 1988. godine, a prošle godine je otputovao u Bukurešt da obiđe donatorski centar za ukrajinske izbeglice, prenosi Dejli Mejl.

Rumunski predsednik će prirediti prijem u kraljevu čast, povodom obeležavanja 25. godišnjice od njegove prve posete zemlji.

Navodi se da je Čarls ranije je s ljubavlju govorio o Rumuniji i vremenu koje je proveo u Karpatskim planinama, navodeći da mu je ta zemlja u krvi''.

On je tokom svoje posete prošlog juna rekao: ''Ovde postoji osećaj vekovnog kontinuiteta. Vrlinski krug u kome su čovek i priroda u ravnoteži''.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike