Ruski poslanik ismejao mirovni plan Zelenskog: Samo će gurnuti Ukrajinu u još veći rat

02.06.2023

15:38

0

„Formulu mira" ukrajinskog lidera nazvao je utopijom

Ruski poslanik ismejao mirovni plan Zelenskog: Samo će gurnuti Ukrajinu u još veći rat
Copyright Carl Court, Pool via AP

Poslanik Državne dume Rusije sa Krima Mihail Šeremet rekao je da je takozvana „formula mira“ za rešavanje sukoba u Ukrajini koju predlaže ukrajinski lider Vladimir Zelenski - utopija.

- Prvo, takozvana „formula mira" koju je predložio Zelenski je utopija, a kao drugo, ona nema nikakve veze sa željom da se u Ukrajini uspostavi mir, već naprotiv - ima za cilj da gurne zemlju u još veći rat. Zelenski ponovo ignoriše mišljenje stanovnika oslobođenih regiona koji ne žele da imaju bilo šta zajedničko sa Ukrajinom - rekao je Šeremet.

Kako je dodao, Rusija će biti zadovoljna „formulom mira“ koja će dovesti do potpune denacifikacije i demilitarizacije aktuelnog režima u Ukrajini.

- Mislim da Zelenski takvim izjavama pokušava da dobije na vremenu kako bi nadoknadio ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. A u pitanjima koja se tiču njene budućnosti Ukrajina odavno ne igra nikakvu ulogu i nema pravo glasa. Sve konce i poluge kontrole vuku Anglosaksonci koji su ih kupili - zaključio je ruski poslanik.

Ranije je Zelenski izjavio da samo ukrajinska „formula mira“ može biti osnova za rešavanje sukoba u Ukrajini, u isto vreme odbacujući mogućnost pregovora sa aktuelnom vlašću u Rusiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike