Nesreća na italijanskom jezeru razotkrila tajne agente Mosada i Aise: Postoji nekoliko teorija o misiji na kojoj su bili

02.06.2023

11:02

0

Ni nad jednom žrtvom nije urađena autopsija, a policija je saslušala preživele samo zbog nesreće, ne pitajući za razlog okupljanja

Nesreća na italijanskom jezeru razotkrila tajne agente Mosada i Aise: Postoji nekoliko teorija o misiji na kojoj su bili
Copyright Profimedia

Nesreća na jezeru Mađore u italijanskom regionu Lombardija odnela je u ponedeljak četiri života, a tek sada na videlo izlaze informacije o onima koji su bili na izletu na brodu koji se prevrnuo zbog loših vremenskih uslova. Ispostavilo se da su na brodu bili tajni agenti izraelskog Mosada i italijanske tajne službe Aise.

Mediji sada spekulišu o tome zbog čega se dvadesetak tajnih agenata sastalo na jezeru Mađore. Da nije došlo do nesreće, ovaj susret bi verovatno ostao tajna.

Oko 19 tajnih agenata sišlo je u nedelju, 28. maja, na Ostrvo ribara, najmanje od tri poznata ostrva Boromeo, sa broda koji predstavlja pravu ploveću kuću, a koji je registrovan u Sloveniji.

Bili su obučeni ležerno, navodi list „Korijere dela Sera“, kako bi ličili na turiste, a ručali su u restoranu kao grupa izletnika, pa nisu privlačili previše pažnje sve do nesreće.

Zajedno sa grupom tajnih agenata nalazio se i skiper Klaudio Karminati koji je pod istragom zbog tragedije koja se desila u 19.20 kada se brod prevrnuo usled vrlo lošeg vremena na 100 metara od obale i kada su život izgubile četiri osobe: supruga skipera ruskog porekla, dva italijanska tajna agenta i jedan Mosadov.

Profimedia
 

Do nesreće je došlo kod obale mesta Sesto Kalende. „Korijere dela Sera“ navodi da su sa druge strane obale poslednjih meseci primećeni dolasci velikog broja važnih ruskih gostiju koji su bili fokusirani na rekvalifikaciju hotela i izmeštanje investicija sa jezera Komo na ovo jezero, navodi italijanski medij koji dodaje i da je ta obala Verbanije puna ortodoksnih Jevreja koji izdaju svoje luksuzne vile američkim gostima (političarima, pevačima i glumcima).

Kako piše pomenuti medij, to je raskrsnica na kojoj se sreću moćne osobe, novac i interesi, pa se nagađa šta bi mogao da bude razlog sastanka tolikog broja tajnih agenata i postavlja se pitanje da li je njihov zadatak bio da prate određenu osobu i njene investicije, inspekcija, uhođenje, postavljanje bubica, prisluškivača ili ciljana racija, ili se pak radi o industrijskoj špijunaži.

Italijanski list navodi da Izrael može da ima veliki interes u praćenju ugovora između italijanskih i iranskih firmi u pravljenju delova za dronove koji se koriste u ratu, pošto je ta oblast jezera puna fabrika koje izgrađuju helikoptere, avione i bave se vazduhoplovnim inženjeringom.

Profimedia
 

Nakon nesreće „ll 'intelligence“ je aktivirala tipičnu operaciju povlačenja osoblja onemogućavajući njihovo identifikovanje i bilo kakvo curenje vesti, smanjujući vreme njihovog boravka u bolnicama na minimum i oslobađajući, u rekordno kratkom roku, kuće koje su uzeli u najam.

Mediji navode da sada ulazi u igru kontra-špijunaža sa ciljem da se otkrije šta je toliko tajnih agenata radilo u blizini mesta Vareze.

Ni nad jednom žrtvom nije urađena autopsija. Policija je saslušala preživele samo zbog nesreće koja se dogodila kada se iznenada podigao jak vetar, ali ne i zbog razloga zbog kog su bili na jezeru.

Agenti Mosada su u vrlo kratkom roku vraćeni u Izrael posebnim privatnim avionom namenjenim za „senzibilan transport“ koji je poslat direktno iz Izraela dok su i italijanski agenti momentalno napustili mesto nesreće.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike