Uhapšeni tinejdžeri u Njujorku: Iz jezera ukrali labudicu Fej, pa je pojeli

01.06.2023

22:14

0

Labudovi poput Fej i njenog partnera Menija nisu poreklom iz Severne Amerike, već su doneti kao ukrasna vrsta

Uhapšeni tinejdžeri u Njujorku: Iz jezera ukrali labudicu Fej, pa je pojeli
Ilustracija - Copyright Pixabay

Troje tinjedžera je uhapšeno u američkoj državi Njujork nakon što su iz seoskog jezera ukrali i pojeli popularnu labudicu Fej. A njena četiri ptića su nađena i biće vraćena u prirodu.

Više od deset godina labudica Fej i labud Meni, uživali su u seoskom jezeru i svakog proleća su odgajali novo leglo mladih.

Predsednik mesne zajednice Manliusa kojoj su labudovi zaštitni znak Pol Voral saopštio je da je labudica pojedena pošto su je optuženi tinejdžeri odneli tetki da je spremi.

- Tužno je što ovo moram da saopštim, ali oni su to uradili. Labudovi su deo ovog sela više od 100 godina. Poznati smo po našim labudovima - kazao je Voral.

Labudovi poput Fej i njenog partnera Menija nisu poreklom iz Severne Amerike, već su doneti kao ukrasna vrsta i voljeni zbog lepote. Lov na labudove nije legalan u Njujorku, dok je u nekoliko drugih američkih država legalan.

Mali labudovi će biti zbrinuti i vraćeni u ribnjak za nekoliko nedelja kada budu dovoljno jaki da sami prežive. Dvojica osumnjičenih, starosti 16 i 17 godina, predati su roditeljima jer su maloletni, a treći koji ima 18 godina, čeka suđenje, saopštila je policija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike