Peskov: Napad dronovima na Moskvu je pokušaj Ukrajine da uzvrati na udar u nedelju

30.05.2023 | 12:58

"Ovo je još jedan dokaz da moramo da nastavimo specijalnu vojnu operaciju", poručio je portparol Kremlja

Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Rusija je u nedelju izvela efikasan udar na jedan od ukrajinskih centara za donošenje odluka, a današnji napad dronovima na Moskvu bio je pokušaj Kijeva da uzvrati, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Jasno je da je ono što smo videli reakcija kijevskog režima na naš veoma efikasan udar na jedan od centara za donošenje odluka. Napad se dogodio u nedelju - rekao je Peskov.
   
Napadi dronovima na Moskvu i Moskovsku oblast potvrđuju potrebu za nastavkom specijalne vojne operacije, istakao je portparol Kremlja.

Tanjug/AP Photo
Oštećeno je nekoliko zgrada u napadu dronovima na Moskvu

- Ovo je još jedan dokaz da moramo da nastavimo specijalnu vojnu operaciju da bismo postigli postavljene ciljeve - naveo je on.

Peskov je kazao da je predsednik Rusije dobio informacije o današnjem napadu dronovima na Moskvu i Podmoskovlje od Ministarstva odbrane, Ministarstva za vanredne situacije i regionalnih čelnika.

- Danas je, naravno, radni dan predsednika počeo veoma rano. Dobio je informacije i od Ministarstva odbrane, od nadležnih agencija, od gradonačelnika Moskve i od guvernera Moskovske oblasti, od Ministarstva za vanredne situacije - naglasio je Peskov.  

Tanjug/AP Photo
 

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da je rano jutros u napadu dronova na Moskvu došlo do manjih oštećenja na nekoliko zgrada.

Dve osobe su zatražile medicinsku pomoć, dodao je Sobjanin.

Prema podacima Ministarstva odbrane, u napadu je učestvovalo osam bespilotnih letelica sa fiksnim krilima.
 

BONUS VIDEO

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug