Haos na britanskim aerodromima! Granični sistem se pokvario, putnici besni

27.05.2023

16:02

0

Zbog greške putnici moraju da proveravaju svoje pasoše ručno, a ne mašinski

Haos na britanskim aerodromima! Granični sistem se pokvario, putnici besni
Copyright Profimedia

Problem sa graničnim sistemom širom zemlje pogodio je elektronske gejtove na britanskim aerodromima, izazivajući haos među turistima i putnicima koji dolaze u zemlju.

Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se kako se na glavnim aerodromima grade dugi redovi, a mnogi žele da putuju uoči državnog praznika Dana sećanja u ponedeljak, dok su škole takođe na polugodišnjim pauzama.

Greška je dovela do toga da putnici moraju da proveravaju svoje pasoše ručno, a ne mašinski.

- Svesni smo problema sa graničnim sistemom širom zemlje koji utiče na dolaske u Veliku Britaniju - rekao je u subotu za CNN portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Radimo na rešavanju ovog problema što je pre moguće i povezujemo se sa operaterima luka i avio-kompanijama kako bismo smanjili smetnje za putnike - dodao je portparol.

Oglasio se i portparol londonskog aerodroma Hitrou.

Profimedia
 

- Svesni smo problema širom zemlje koji utiče na elektronske gejtove, kojima upravljaju granične snage. Ovaj problem utiče na brojne ulazne luke i nije specifičan za Hitrou. Naši timovi blisko sarađuju sa graničnim snagama kako bi pomogli da se problem reši što je brže moguće, a imamo i dodatne kolege koje upravljaju redovima i obezbeđuju dobrobit putnika.

Lusi Morton iz Unije za imigracionu službu rekla je za BBC Radio 4 da u zavisnosti od aerodroma 60 do 80 odsto putnika prolazi kroz elektronske gejtove.

- Nema posledica po nacionalnu bezbednost, u stvari, to će poboljšati nacionalnu bezbednost jer će svakog putnika videti ljudsko biće, a ne mašina. Ali to će stvarati redove i to sa sobom nosi skup problema. Ljudi postaju frustrirani i to prenose na osoblje. Osoblje trpi verbalno zlostavljanje, ponekad i fizičko. Sve ovo će postepeno prestati tokom dana - rekla je ona.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike