Beloruskoj opozicionarki produžen pritvor do 8. novembra

19.10.2020

12:49 >> 08:45

0

Kolesnikova je bila među najznačajnijim saveznicimaopozicione kandidatkinje Tihanovske

Beloruskoj opozicionarki produžen pritvor do 8. novembra
Copyright Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

Opoziciona političarka iz Belorusije Marija Kolesnikova ostaće u pritvoru do 8. novembra dok čeka suđenje po optužbama za podrivanje nacionalne bezbednosti, izjavio je danas njen advokat.

Kolesnikova (38), jedna od najistaknutijih vođa antivladinih protesta u Belorusiji, nalazi se u pritvoru u Minsku nakon što je pocepala svoj pasoš kako bi osujetila pokušaj proterivanja u Ukrajinu, javila je agencija RIA, preneo je Rojters.

Ona je optužena za pozivanje na akcije usmerene ka podrivanju beloruske nacionalne bezbednosti saopštio je u sredu Istražni komitet.

Kolesnikova je bila među najznačajnijim saveznicima i partnerima opozicione kandidatkinje Svetlane Tihanovske koja trvdi da je ona, a ne dugogodišnji predsednik Aleksandar Lukašenko, pobedila na izborima 9. avgusta.

Marija Kolesnikova rođena je 24. aprila 1982. u Minsku. Diplomirala je na državnoj muzičkoj akademiji na odsecima za flautu i dirigovanje. Pre nego što se otisnula u političke vode bila je profesor flaute, organizovala je projekte kulturne razmene između Nemačke i Belorusije i bila umetnički direktor kulturnog kluba OK16 u Minsku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike