Tramp najavio: Kandidat za Vrhovni sud SAD biće žena

19.10.2020

07:17 >> 09:16

0

Autor: M. I.

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je Senat, u kojem većinu imaju republikanci, da bez odlaganja razmotri njegovog kandidata za sudiju Vrhovnog suda

Tramp najavio: Kandidat za Vrhovni sud SAD biće žena
Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će iduće sedmice nominovati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD naslediti preminulu Rut Bejder Ginzberg.

– Objaviću ime kandidata iduće nedelje. To će biti žena – rekao je Trump na predizbornom skupu u subotu u Severnoj Karolini.

– Mislim da bi to trebalo da bude žena, jer mi se žene mnogo više sviđaju nego muškarci – dodao je Tramp, prenosi Bi-Bi-Si.

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je Senat, u kojem većinu imaju republikanci, da “bez odlaganja” razmotri njegovog kandidata za sudiju Vrhovnog suda, kako bi se popunilo mesto koje je ostalo upražnjeno posle smrti sudije Rut Bejder Giznberg.

– Stavljeni smo u ovaj položaj moći i značaja da bismo donosili odluke u ime građana koji su nas sa ponosom izabrali, a dugo se veruje da je najvažnija od tih odluka – izbor sudija Vrhovnog suda. Imamo tu obavezu, bez odlaganja – saopštio je u subotu Tramp na Tviteru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike