Žena pet dana bila zaglavljena u blatu i gustoj šumi: Preživela zahvaljujući lizalicama i vinu

06.05.2023

23:50

0

Ostala je zaglavljena u gustom grmlju i blatu, preživljavala tako što je jela lizalice koje je imala u kolima i popila bocu vina koje je kupila svojoj majci

Žena pet dana bila zaglavljena u blatu i gustoj šumi: Preživela zahvaljujući lizalicama i vinu
džungla, prašuma jungle-ge18b96525_1280 - Copyright Pixabay

Prava drama odigrala se u Australiji, kada je Lilijan Ip ostala zaglavljena pet dana u divljini Mita Mita, bez telefonskog prijema, dok je putovala oko Brajta na severoistoku Viktorije u Australiji.

Ostala je zaglavljena u gustom grmlju i blatu, preživljavala tako što je jela lizalice koje je imala u kolima i popila bocu vina koje je kupila svojoj majci.

Vozila se do brane Dartmout kada je shvatila da je pogrešno skrenula.

Dok je pokušavala da se okrene i vrati nazad, automobil se zaglavio u blatu. Pošto nije imala domet, nije mogla da pozove pomoć mobilnim telefonom.

Nije bila u stanju da hoda da bi dobila pomoć, pa je ostala u svom vozilu na stazi Ianke Point tokom nedelje.

Spasilačke ekipe su pretražile područja Mita Mita, Vodonga, Brajt i Olberi, ali pet dana nisu uspele da je lociraju.

 

 

U petak je vozilo gospođe Ip konačno spazio policijski helikopter Air Ving dok su policajci nastavili pretrese po brdovitom terenu.

Policijsko vozilo je potom usmereno ka mestu gde se nalazila sa snimkom spasavanja iz vazduha koji je snimljen iz helikoptera.

Lilijan je odvedena u bolnicu na posmatranje i na lečenje od dehidracije.

Narednik policijske stanice u Vodongi Martin Torpei rekao je da je planirala samo kratkodnevno putovanje, tako da je imala samo oskudne obroke.

- Jedina tečnost koju je Lilijan, koja ne pije, imala sa sobom bila je boca vina koju je kupila na poklon svojoj majci, tako da ju je to izvuklo. Koristila je zdrav razum da ostane sa svojim automobilom i ne odluta u grmlje, što je pomoglo policiji da je pronađe. Nakon što je bila izgubljena u žbunju pet dana, osetila je izuzetno olakšanje i zahvalnost što nas je videla, a mi smo bili jednako srećni što smo je videli - rekao je.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike