Muškarcu „eksplodirao mozak" nakon što je kinuo: Posle toga mu se život preokrenuo i brzo je stekao bogatstvo

05.05.2023 | 17:51

Autor: Vladimir Tanacković

Moždani udar bio je neizbežan, ali je, srećom, na vreme reagovao

Copyright Profimedia

Američki preduzetnik čiji je mozak „eksplodirao“ kada je kinuo, ispričao je kako je zastrašujući događaj poslužio kao inspiracija za njegov budući uspeh.

U septembru 2016, Sem Mesina je studirao na Univerzitetu u Alabami, kada je čudan incident doveo do toga da lekari otkriju smrtonosnu aneurizmu u njegovom mozgu.

Tada je imao 19 godina i ležao je u krevetu kada je kinuo. Doživeo je moždani udar i hitno je prebačen u bolnicu.

- Kada sam kihnuo, u suštini sam imao aneurizmu. Imao sam krvni ugrušak u mozgu koji ne pukne do dvadesetih. Mozak mi je eksplodirao i ugrušak mi je izašao iz nozdrva - ispričao je.

Nakon kijanja, ubrzo je usledio moždani udar, ali pre nego što se onesvestio uspeo je da pozove majku i devojku, koje su ga hitno prevezle u bolnicu.

Lekari su shvatili da Mesina ima krvarenje u mozgu i odmah je prebačen u drugu bolnicu na dalje lečenje i operaciju. Kasnije mu je dijagnostikovana arteriovenska malformacija (AVM), stanje koje uzrokuje zamršenost krvnih sudova koji povezuju arterije i vene u mozgu.

Profimedia
 

Napustio je školu i odlučio da se operiše.

- Bio sam u bolnici nedelju dana sa 27 spajalica u glavi, a zatim sam se oporavljao kod kuće mesec dana pre nego što su mi spajalice uklonjene.

- Bio sam sasvim druga osoba posle operacije. Sve što sam želeo jeste da pravim video-zapise, da snimam spotove - sve što je vezano za to. To je promenilo ceo moj život, jer nisam imao hokej, nisam imao školu, nisam imao prijatelje sa kojima bih se družio - rekao je on.

Dok se vratio u školu, osnovao je kompaniju „Moouse Media", koja je specijalizovana za kreiranje i distribuciju video-sadržaja.

Profimedia
 

U to vreme zarađivao je oko 6.000 dolara svakog meseca, a sada njegova kompanija vredi više od 100.000 dolara.

- Radio sam sa ličnim brendovima, poput Marka Volberga, kao i sa mnogim sportistima,  kompanijama za piće, sa svima onima kojima je potreban sadržaj društvenih medija. Imam mogućnost da sa njima snimam i da za njih kreiram sadržaj koji mogu da koriste za promociju svog poslovanja i na svojoj veb-stranici - rekao je on.

Dve godine nakon operacije Mesina je diplomirao na smeru oglašavanja, ali je svoju punu pažnju usmerio na „Moouse Mediu", kao i na pokretanje druge kompanije pod nazivom „Moouse University". Sada živi u Los Anđelesu.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam