Horor na festivalu: Bik preskočio zid i pao u provaliju od 15 metara, publika u šoku vrištala

02.05.2023

07:44

0

Dramatični snimci pokazuju kako bik skače 15 metara u provaliju nakon što je pušten da juriša na masu tokom festivala Bou de les Penjes

Horor na festivalu: Bik preskočio zid i pao u provaliju od 15 metara, publika u šoku vrištala
bik - Copyright Profimedia

Bik je pretrpeo katastrofalne povrede nakon što je preskočio zid tokom španskog festivala.

Životinja od 580 kilograma koja se zove Vicioso, dobila je sedative pre nego što je uspavana nakon što su veterinari zaključili da se ništa ne može učiniti da ozdravi.

Dramatični snimci pokazuju kako bik skače 15 metara u provaliju nakon što je pušten da juriša na masu tokom festivala Bou de les Penjes u opštini Ontinjent u Vlanesiji u subotu.

Prisutni su od šoka prislonili ruke na glavu kada je životinja prešla ivicu niskog kamenog zida ne videvši šta se krije ispod.

Životinja se srušila na tvrdu ivicu korita u blizini mosta nekoliko metara uzvodno.

 

 

Vicioso je bio drugi bik koji se pojavio tokom četvrtog dana borbe bikova i proslave trčanja.

Sve se odvijalo normalno dok se životinja nije otrgla sa svog užeta i velikom brzinom potrčala duž zakrivljene ivice puta.

Došavši do krivine na putu koji prelazi gradski most Pont Vel, ne usporavajući, životinja je preskočila zid, koji je visok nešto više od pola metra.

- Ovo su neočekivane nezgode - rekli su vlasnici Viciosa. - Sa hrabrim bikovima nikada ne znate kako će reagovati ili kako će se ponašati. U ovom slučaju postojao je nizak zid, i on je izašao veoma snažno.

Incident u subotu doveo je do obustave svečanosti.

Portparol stočne farme koja je odgajila Viciosa dodao je: „Sa ovakvim bikovima koji se bore nikada ne znate kako će reagovati ili se ponašati. U ovom slučaju je bila niska barijera, reagovao je vrlo brzo i očigledno je video čistinu u gomili“.

Ali kritičar Marko Pereira je besneo: „Ovo je čisto i potpuno varvarstvo. Ovde nema tradicije, to je idiotizam“.

Drugi besni meštanin je rekao: „Sramotno je da se ljudi još uvek igraju sa životinjama“.

Čovek star 82 godine morao je da bude hospitalizovan nakon što ga je bik bacio u vazduh u Ontinjentu prošlog decembra. Tadašnji prvi izveštaji govorili su da je zadobio teške povrede, ali su lekari kasnije potvrdili da su rogovi životinje imali jastučiće koji su spasili život penzioneru.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike