Drama na Mediteranu se nastavlja: Brod sa 400 migranata pluta, bez kontrole, Malta odbija da spasi putnike!

10.04.2023

14:34

0

Čamac je pomogla organizacija "Alarm Phone", a plovilo je samo jedno od mnogih kojima migranti pokušavaju da se domognu tla Evrope, navodi Rojters

Drama na Mediteranu se nastavlja: Brod sa 400 migranata pluta, bez kontrole, Malta odbija da spasi putnike!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Čamac na kojem se nalazi oko 400 migranata i koji se nalazi između Grčke i Malte danas je snabdeven gorivom i vodom, ali malteške vlasti naredile su da se ne sprovodi akcija spašavanja, saopštila je nemačka nevladina organizacija "Sea-Watch International".

Čamac je pomogla organizacija "Alarm Phone", a plovilo je samo jedno od mnogih kojima migranti pokušavaju da se domognu tla Evrope, navodi Rojters.

Iz "Sea-Watch International" optužili su vlasti Malte da ne žele da spasu migrante, uprkos tome što se oni nalaze u velikoj opasnosti usled talasa visine 1,5 metara.

- Ukoliko čamac nastavi da pluta, mogao bi da stigne do Italije i Malta ne mora da prihvati te ljude - navodi se u objavi te organizacije na Tviteru.

Malteške vlasti su odbile da komentarišu takve navode.

Podsetimo, sinoć je objavljeno da je voda počela da prodire u brod sa oko 400 ljudi, koji bez kontrole pluta između Malte i Libije, saoštila je služba za podršku "Alarm foun".

 

 

Ova služba je na Tviteru navela da je dobila poziv za pomoć sa broda, koji je krenuo iz Tobruka u Libiju da su o tome obaveštene vlasti.

Kako je naveo Rojters, brod je sinoć ostao bez goriva, a potpalublje je bilo puno vode, dok kapetana nema i niko ne može da upravlja brodom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike