Šumski požar na istoku Španije! Gori 4.000 hektara šume, evakuisano više od 1.500 stanovnika, situacija kritična

26.03.2023

19:10

0

Autor: M. Vu.

Španski vatrogasci se od četvrtka bore sa požarom koji je zahvatio šumu u mestu Viljanueva de Viver kod Kasteljona na istoku zemlje

Šumski požar na istoku Španije! Gori 4.000 hektara šume, evakuisano više od 1.500 stanovnika, situacija kritična
Požar u Španiji - Copyright Foto: Tanjug/Lorena Sopena/Europa Press via AP

Španski vatrogasci se od četvrtka bore sa požarom koji je zahvatio šumu u mestu Viljanueva de Viver kod Kasteljona na istoku zemlje. Evakuisano je više od 1.500 građana, a vlasti su pozvale građane da se ne približavaju mestu požara.

Vremenske prilike ne idu naruku vatrogascima koji se već četvrti dan bore sa šumskim požarom u Viljanuevi de Viver, pošto meteorolozi najavljuju jak vetar i temperaturu do 28 stepeni, prenosi španski javni servis RTVE.

 

 

Ministarka pravde i unutrašnjih poslova Španije Gabrijela Bravo je rekla da će danas situacija u oblasti Kasteljona biti kritična zbog jakih naleta zapadnog vetra koji će dostići brzinu i do 50 kilometara na sat, vlažnosti ispod 20 procenata i visokih temperatura.

Vatra je zahvatila 4.000 hektara zbog čega je evakuisano više od 1.500 stanovnika te oblasti i još oko 200 građana u pokrajini Aragon. U gašenju požara učestvuje oko 500 vatrogasaca.

Istraga je i dalje u toku, ali se kao uzrok požara ističe ljudski faktor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike