Holandski kontejnerski brod gori u Baltičkom moru: Svih 15 članova evakuisano, ne zna se šta je tačan uzrok požara! (FOTO)

22.02.2023

11:53

0

Dva tegljača sa vatrogasnim sposobnostima su na putu ka brodu, koji je plovio iz litvanskog lučkog grada Klajpede za Rigu, prestonicu Letonije

Holandski kontejnerski brod gori u Baltičkom moru: Svih 15 članova evakuisano, ne zna se šta je tačan uzrok požara! (FOTO)
Ilustacija - Copyright Pixabay

Na kontejnerskom brodu pod holandskom zastavom, izbio je požar u Baltičkom moru, zbog čega je posada od 15 članova evakuisana sa plovila koje pluta u Riškom zalivu, kod glavnog grada Letonije.

Kompanija "JR Šiping", sa sedištem u holandskoj luci Harlingen, navela je u saopštenju da je na 168 metara dugačkom kontejnerskom brodu  "Eskejp" izbio požar u mašinskoj prostoriji, prenosi AP.

- Posle neuspešnih pokušaja da se ugasi vatra, zapovednik plovila je preduzeo mere za evakuaciju - saopštila je kompanija.

Navedeno je da je svih 15 članova posade bezbedno ukrcano na drugi brod u blizini i da sada plove u Riški zaliv, kao i da među njima nema povređenih.

Tačan uzrok požara još se utvrđuje, a portparol kompanije rekao je za AP da brod "prevozi sve vrste robe" i da nije još poznato da li je u teretu broda bilo opasnog materijala. Dva tegljača sa vatrogasnim sposobnostima su na putu ka brodu, koji je plovio iz litvanskog lučkog grada Klajpede za Rigu, prestonicu Letonije - navodi američka agencija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike