Ovakva situacija nije zabeležena 64 godine: Suša u Francuskoj - padavina nema već 31 dan!

21.02.2023

22:30

0

Trenutne vremenske prilike odgovaraju onima koji su uobičajene za sredinu aprila, kažu meteorolozi i najavljuju jedan od najsušnijih februara otkako se vrše merenja

Ovakva situacija nije zabeležena 64 godine: Suša u Francuskoj - padavina nema već 31 dan!
Ilustracija - Copyright Profimedia/Nicolas Guyonnet / Hans Lucas.

U Francuskoj nije pala kiša već 31 dan, što je najduži zimski period bez padavina od 1959. godine kada je prvi put počelo zvanično merenje, preneli su danas francuski mediji.

U izveštaju nacionalne meteorološke službe Meteo Frans, navodi se da je tlo širom Francuske veoma suvo za ovo doba godine i to nakon dugotrajne suše koja je prošlog leta zahvatila ovu zemlju.

Trenutne vremenske prilike odgovaraju onima koji su uobičajene za sredinu aprila, kažu meteorolozi i najavljuju jedan od najsušnijih februara otkako se vrše merenja. Francuska je još od leta 2021. godine pogođena sušom, a zbog manjka padavina u planinama ima manje snega nego što je uobičajeno za ovo doba godine.

Period od septembra do marta je ključno razdoblje za obnovu podzemnih voda, ističu meteorolozi i podsećaju da je temperatura vazduha u Francuskoj već 12. mesec u nizu iznad prosečnih vrednosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike