Tinejdžerka pronađena u ormaru jedne kuće, a bila je u 5. mesecu trudnoće: Za njom se tragalo više od godinu dana

12.02.2023

08:21

0

Autor: N. Pavlović

Devojčica je vraćena ocu

Tinejdžerka pronađena u ormaru jedne kuće, a bila je u 5. mesecu trudnoće: Za njom se tragalo više od godinu dana
Ilustracija - Copyright AP Photo/Julio Cortez

Tinejdžerka (14), za kojom je hraniteljska porodica u Mičigenu tragala godinu i po dana, pronađena je u ormaru jedne kuće, nedaleko od Detroita, u petom mesecu trudnoće.

Američka policija ju je pronašla u Port Hjuronu, a potom je prebačena u bolnicu.

- Plakala je. Nije znala gde ćemo je odvesti, bila je prilično uplašena. Strahovala je i da će izgubiti bebu - rekao je policajac Robert Votson.

Votson je napomenuo da ga je kontaktirala državna policija kako bi im pomogao u lociranju devojčice, čiji je nestanak prijavljen 2021. godine.

Dojave su ih dovele do jedne kuće u Port Hjuronu, ali stanari nisu sarađivali, pa su morali da se vrate sa nalogom za pretres.

- Nisu nam dozvolili da uđemo, nisu hteli da razgovaraju niti da nam pruže bilo kakvu informaciju. Na kraju smo se vratili sa nalogom - rekao je.

Kada su napokon ušli unutra, devojčicu su pronašli u ormaru u hodniku. Četvoro odraslih se pravilo da su iznenađeni što je vide.

Nije sasvim jasno kako je završila u toj kući, ali će protiv njene biološke majke najverovatnije biti podignuta optužnica za kidnapovanje. Sumnja se da je majka pronašla devojčicu nakon što je pobegla iz hraniteljskog doma i odvela je sa sobom, posle čega ju je premeštala od kuće do kuće. Sumnja se da ju je podvodila. Nakon lekarskog pregleda, devojčica je vraćena ocu.

- Bila je srećna zbog toga. Plašila se da će ponovo završiti u hraniteljskom sistemu, ali je rekla da samo želi da bude sa svojim ocem - dodao je Votson.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike