Paklu u Turskoj i Siriji nema kraja: Broj mrtvih skočio na skoro 16.000, ipak i dalje ima živih - Dve porodice spasene posle 72 sata

09.02.2023 | 07:21

Timovi za potragu i spasavanje nastavljaju da traže ljude zatrpane ispod ruševina

Copyright Tanjug/AP Photo/Ghaith Alsayed)

Dve žene pronađene su žive pod ruševinama u Turskoj posle 62 sata od zemljotresa, saopštila je kancelarija gradonačelnika Gazijantepa.

Fatma Demir (25) i njena sestra Merve spasene su u sredu nakon što su provele 62 sata pod ruševinama zgrade, objavio je danas Si-En-En (CNN).

- Kada se dogodio potres, na mene je pala betonska ploča. Pala sam na pod -  rekla je Demir.

Timovi za potragu i spasavanje u gradu Gazijantepu na jugoistoku Turske nastavljaju da traže ljude zatrpane ispod ruševina.

U dva odvojena grada na jugoistoku Turske još dve osobe su izvučene žive iz ruševina zemljotresa, više od 72 sata posle razornog zemljotresa. POGLEDAJ GALERIJU

Spasilačke ekipe izvukle su iz ruševina povređenu ženu i ona je kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu.

Istog časa, mala devojčica je spasena iz ruševina u Antakiji, a njen 55-godišnji otac Ali i majka Zelal pronađeni su živi. Građani, koji su čekali sa nadom, aplauzom su čestitali ekipama spas porodice.

 

 

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju u ovom trenutku je najmanje 15.865, saopštili su zvaničnici, kako prenosi Si-En-En (CNN).

U Turskoj je broj žrtava porastao na najmanje 12.873, saopštila je turska agencija za katastrofe i vanredne situacije (AFAD). U Siriji je ukupan broj poginulih najmanje 2.992, uključujući 1.730 u oblastima pod kontrolom pobunjenika na severozapadu, prema volonterskoj organizaciji "Beli šlemovi" koja pruža pomoć civilima na području pod kontrolom sirijske opozicije.

U delovima zemlje koje kontroliše vlada zabeležena su oko 1.262 smrtna slučaja, javljaju sirijski državni mediji.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam/Tanjug