Vrisak i bežanje, a iza njih "čudovište"! Nakon smrtonosnog zemljotresa, tursku obalu pogodili talasi visoki i do 3 metra (VIDEO)

06.02.2023

18:00

0

Autor: M. Vu.

U medijima se pojavila informacija praćena videom da je tursku obalu pogodio cunami

Vrisak i bežanje, a iza njih "čudovište"! Nakon smrtonosnog zemljotresa, tursku obalu pogodili talasi visoki i do 3 metra (VIDEO)
Ogromni talasi u Adani - Copyright Foto:Printskrin/Jutjub

Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio delove Turske i Sirije, tursku obalu zapljusnuli su ogromni talasi visoki i do tri metra koje je uzrokovalo snažno podrhtavanje tla.

Prva reakcija ljudi bila je strah od udara cunamija, pa su i takva upozorenja objavljena na brojim mrežama.

U medijima se pojavila informacija praćena videom da je tursku obalu pogodio cunami, ali su te vesti okarakterisane kao lažne.

Vesti nisu potvrđene, a uprava za vanredne situacije Turske (AFAD) objavila je da ne postoji opasnost od cunamija nakon snažnih potresa s epicentrom u Pazarciku i Elbistanu, na jugu Turske.

– Nakon zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni koji su danas pogodili Pazarcik i Elbistan u Kahramanmarašu trenutno ne postoji opasnost od cunamija na obalama u istočnom Mediteranu – navodi se u saopštenju

Broj nastradalih u razornom zemljotresu povećan je na više 2.300, a veruje se da će brojevi porasti, pošto su spasilačke ekipe još uvek na terenu u potrazi za preživelima ili eventualnim žrtvama.

Prema objavljenim informacijama, Tursku je danas pogodio ukupno 121 zemljotres, a broj poginulih dostigao je 1.121, saopštila je turska Uprava za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike