Tejt: U Rumuniji nema pravde, vlast želi da mi ukrade novac i automobile! (VIDEO)

25.01.2023

22:38

0

Tejt, bivši takmičar u britanskom rijaliti šou "Veliki brat", postao je poznat po mizoginim primedbama i govoru mržnje

Tejt: U Rumuniji nema pravde, vlast želi da mi ukrade novac i automobile! (VIDEO)
Endru Tejt - Copyright AP Photo/Alexandru Dobre

Bivši kik-bokser i učesnik u britanskim rijaliti emisijama, Endru Tejt, izjavio je da u Rumuniji nema pravde i da je tekst istrage koju ta zemlja vodi protiv njega, "potpuno prazan".

Tejt, koji je zajedno sa bratom Tristanom i dve rumunske državljanke uhapšen prošlog meseca u Rumuniji zbog sumnji za trgovinu ljudima, silovanje, i formiranje kriminalne grupe za eksploataciju žena, rekao je da protiv njega "nema nikakvih dokaza".

Tužioci su naveli da su braća Tejt vrbovala žrtve tako što su ih zavodili i lažno tvrdili da žele vezu ili brak, nakon čega bi žrtve odvodili na imanja na periferiji Bukurešta i upotrebom fizičkog nasilja i zastrašivanja ih terali da proizvode pornografski sadržaj za društvene medije, koji je donosio veliku finansijsku dobit.

Tužioci su takođe naveli da je Endru Tejt, koji poseduju britansko i američko državljanstvo, jednu od žrtava silovao u maju prošle godine.

AP Photo/Alexandru Dobre
Tristan Tejt

- Oni znaju da nismo uradili ništa loše. Moj dosije je potpuno prazan. U Rumuniji, nažalost, nema pravde - rekao je Tejt.

Upitan da li je povredio neku ženu, rekao je "naravno da ne".

Rumunske vlasti su ranije saopštile da su prilikom hapšenja zaplenjeni roba i novac u vrednosti od 3,96 miliona dolara, kako bi se predupredilo prikrivanje imovine u toku postupka.

- Nema dokaza protiv mene. Vlasti planiraju da mi ukradu novac i automobile. Zato sam u zatvoru - naveo je bivši kik-bokser.

Advokat braće Tejt Judžin Vidineak ocenio je da su braća sigurna u odbranu, da su dali detaljnu izjavu i da su spremni da sarađuju sa vlastima.

Tejt je ranije ove sedmice iz zatvora poslao mejl svojim pratiocima u kojem je tvrdio da mu je ćelija puna vaški, stenica i bubašvaba i da nema svetla.

Tejt, bivši takmičar u britanskom rijaliti šou "Veliki brat", postao je poznat po mizoginim primedbama i govoru mržnje. 

Zbog tih primedbi Tejtu je zabranjen pristup svim važnijim društvenim mrežama, iako je njegov nalog na Tviteru ponovo postao aktivan u novembru nakon što je američki milijarder Ilon Mask kupio platformu.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike