Haos u SAD: Tornado u Alabami i Kentakiju oštetio kuće, oborio dalekovode i čupao drveće!

12.01.2023

21:37

0

Gradonačelnik Selme Džejms Perkins rekao je da se pretpostavlja da je najmanje jedna osoba zarobljena u zgradi, kao i da je moguće da je još jedna osoba nestala

Haos u SAD: Tornado u Alabami i Kentakiju oštetio kuće, oborio dalekovode i čupao drveće!
Tornado / Ilustracija - Copyright Friso Gentsch/dpa via AP

U američkim državama Alabami i Kentakiju snažan tornado oštetio je danas kuće, oborio dalekovode i čupao drveće, saopštile su Nacionalne meteorološke službe u Birmingemu i Luisvilu.

Gradonačelnik Selme Džejms Perkins rekao je za VSFA da se pretpostavlja da je najmanje jedna osoba zarobljena u zgradi, kao i da je moguće da je još jedna osoba nestala, preneo je AP.

Višestruka upozorenja o tornadu izdata su danas u Alabami, Misisipiju i Tenesiju. Nacionalna meteorološka služba u Luisvilu u Kentakiju potvrdila je da je tornado EF-1 pogodio okrug Merser i da ima oborenih dalekovoda, oštećenih kuća i oborenih stabala.

U saopštenju Nacionalne meteorološke službe u Birmingemu navodi se da je tornado prouzrokovao štetu dok se kretao kroz grad Selma, kao i kroz druge okruge u Alabami. Meteorološka služba izdala je upozorenje zbog tornada za nekoliko okruga severno od glavnog grada Alabame, Montgomerija.

- Ovo je situacija opasna po život. Sklonite se odmah - upozorila je meteorološka služba na tornado.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike