Dečak (3) se udavio u komšijskom dvorištu, pronašla ga deca: Izmakao majčinoj pažnji dok je spremala proslavu rođendana

04.01.2023

09:39

0

Autor: M. B.

Dečak je nastradao 29. decembra

Dečak (3) se udavio u komšijskom dvorištu, pronašla ga deca: Izmakao majčinoj pažnji dok je spremala proslavu rođendana
Isak Povel - Copyright Printscreen/Gofundme.com

Trogodišnji Isak Povel tragično je nastradao kada se udavio u bazenu kod svojih komšija, 29. decembra, u Livingstonu u Zapadnoj Australiji.

Tog kobnog dana, kada je njegova majka primetila da je dečak nestao, mahnito je počela da pretražuje komšiluk, a u pomoć su joj pritekle i komšije. Nakon 15 minuta, Isaka su pronašla deca suseda u svom bazenu. 

Njegova majka Zahra ga je reanimirala dok nisu stigle hitne službe koje su ga odvezle u dečju bolnicu u gradu Pert, gde je bio priključen na aparate koji su ga održavali u životu narednih pet dana, ali nije mogao da se oporavi, piše Dejli mejl.

Ova porodica se tek uselila u novu kuću u predgrađu, a tetka dečaka Umu Bakri rekla je da se njena sestra odlučila na taj korak kako bi bila bliže školi u koju je htela da upiše svog starijeg sina.

- Bla je tako uzbuđena zbog budućnosti, a pošto joj je bio rođendan, pokušavala je da organizuje okupljanje u novom porodičnom domu. Dok je sređivala kuću, shvatila je da je njen trogodišnji sin nestao - napisala je Bakri na Fejsbuku.

Dodala je da u kući i dvorištu nije mogla da ga nađe.

- Sve što je mogla da pomisli je da je možda uspeo da otvori sporedna vrata garaže i pobegao na ulicu - dodala je.

Bakri je dodala da njena sestra nije ni pomislila da je Isak nekako uspeo da uđe u zadnje dvorište komšije i da je pretraživala samo prednji deo tog imanja.

- Isakovo telo su pronašla deca od komšija u svom bazenu - navela je ona.

Dečakova majka je tada uradila reanimaciju i uspela da mu vrati puls pre dolaska policije i lekara koji su ga preuzeli i odvezli u bolnicu gde su ga pet dana održavali u životu.

Bakri je pozvala Australijance da provere da li su njihovi bazeni pravilno ograđeni. Dodala je da je policijska istraga pokazala da nedostaje deo ograde, što roditelji dečaka nisu znali, a što se, kako kaže, vidi iz komšijine kuće.

- Umesto da slavimo Novu godinu, moja porodica i ja smo bili u dečjoj bolnici sa mojom sestrom i njenim mužem koji su morali da donesu tešku odluku da isključe Isaka sa aparata. Ovakva tragedija se mogla sprečiti i malo dete bi trebalo da bude bezbedno u granicama svog doma - dodala je tetka dečaka.

Nakon smrti dečaka napravljena je stranica za prikupljanje donacija za njegovu sahranu i već je prikupljeno 35.000 dolara i stotine komšija ponudilo je pomoć porodici. Tetka je u svojoj objavi napisala da se novac prikuplja i za psihologa za roditelje dečaka, kao i kako bi im se pomoglo da iznajme novu kuću, jer im je previše traumatično da žive u svojoj.

- Moju sestru će svakog naredonog rođendana progoniti smrt njenog sina - navela je Bakru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike