Njujork otkrio kako će rešiti najveći, ali i najsmrdljiviji problem koji muči putnike metroa

02.01.2023

16:23

0

Sve su učestalije pritužbe na neprijatan smrad pri ulasku u metro

Njujork otkrio kako će rešiti najveći, ali i najsmrdljiviji problem koji muči putnike metroa
Copyright AP Photo/John Minchillo, File

Njujorški metro MTA, jedan od najstarijih u svetu sistema javnog prevoza, uskoro bi trebalo da reši gorući problem, a to je urin, tako što će nabaviti posebnu tehnologiju koja će alarmirati čistače čim liftovi i vagoni postanu uprljani tom tečnošću.

       
- Tehnologija za detekciju urina upozoravaće naše čistače o potencijalnom nedostatku čistoće u liftovima - rekao je novinarima predsednik njujorškog MTA, Rič Dejvi, povodom sve učestalijih pitanja zbog pritužbi na neprijatan smrad koji često dočekuje Njujorčane kada uđu u liftove u metro stanicama.

Sistem, čija je prva linija otvorena 1904. godine, danas zvanično ima 468 stanica sa ukupnom dužinom od 1.056 kilometara, od kojih 353 ih imaju liftove.

Njujork nije prva metropola koja pokušava da se izbori sa lokvama urina u metrou pre nego što nekome pokvare dan, rekao je Dejvi.

"Metropolitan Transportation Authority" (MTA) najveća je transportna mreža u Severnoj Americi, koju koristi 15,3 miliona ljudi na putu od 5.000 kvadratnih milja oko Njujorka, Long Ajlenda, jugoistočne države Njujork i Konektikata. Zapošljava više od 70.000 radnika.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike