Putin posebnu novogodišnju čestitku poslao u Indiju: Optimističnom porukom se obratio Modiju

30.12.2022

22:52

0

Autor: 24sedam

Ruski predsednik je u poruci podsetio da se ove godine obeležava 75. godišnjica diplomatskih odnosa Moskve i Nju Delhija

Putin posebnu novogodišnju čestitku poslao u Indiju: Optimističnom porukom se obratio Modiju
Vladimir Putin i Narendra Modi - Copyright Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin poslao je u petak brojne čestitke svetskim liderima, izuzevši one koji su na čelu država članica EU i SAD, a posebnu je poslao predsedniku Indije Drupadiju Murmuu i premijeru Narendri Modiju.

U poruci objavljenoj na veb-stranici Kremlja ruski lider je izrazio uverenje da će predsedavanje Indije Grupom G20 i Šangajskom organizacijom za saradnju otvoriti nove mogućnosti za jačanje stabilnosti u Aziji i svetu.

Osim toga, to će, kako je naveo, otvoriti nove mogućnosti za jačanje saradnje između Rusije i Indije za dobrobit dva naroda.

Putin je u poruci podsetio da se ove godine obeležava 75. godišnjica diplomatskih odnosa Moskve i Nju Delhija.

- Oslanjajući se na dobre tradicije prijateljstva i međusobnog poštovanja, dve zemlje neguju privilegovano strateško partnerstvo dok sprovode velike zajedničke projekte u trgovini, energetici, odbrani i drugim oblastima i koordiniraju napore na rešavanju hitnih pitanja u regionu i svetu - naglasio je ruski predsednik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike