Bračni par preživeo nemoguće: Survao se u kanjon dubok 90 metara - prošli samo sa ogrebotinama! (VIDEO)

17.12.2022

21:20

0

U roku od pola sata službenici okruga Los Anđeles uspeli su da spasu Filds i Zeladu

Bračni par preživeo nemoguće: Survao se u kanjon dubok 90 metara - prošli samo sa ogrebotinama! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Dvoje mladih preživeli su nakon što je njihov automobil skrenuo s auto-puta u Kaliforniji i sleteo preko litice u 90 metara dubok kanjon. Kloi Filds i njen dečko Kristijan Zelada uživali su u ležernoj planinskoj vožnji u blizini svoje kuće u Glendejlu, kada je Zelada stao da propusti drugi automobil.

U roku od nekoliko sekundi njihov "hjundai elantra" izleteo je na šljunčanu stazu i survao se s litice duž auto-puta Anđeles Forest, preneli su američki mediji.

- Sve što smo mogli da vidimo bilo je drveće, prljavština i dim. Udarali smo u drveće. Onda smo osetili kotrljanje i našli smo se okrenuti naglavačke - rekla je Filds u razgovoru za magazin Pipl.

 

 

Njihov automobil je sleteo na krov nakon što je pao s gotovo 90 metara u kanjon Manki, ali su oni prošli samo s ogrebotinama.

- Moja prva misao bila je gde mi je mobilni - kazala je Filds.

Upravo je njen mobilni telefon upotrebio novu tehnologiju za automatsko otkrivanje sudara i uputio SOS poziv putem satelita Eplovom centru za hitne slučajeve, koji je brzo obavestio službenike o nesreći i njenoj lokaciji.

U roku od pola sata službenici okruga Los Anđeles uspeli su da spasu Filds i Zeladu. Helikopter Kancelarije za specijalne intervencije korišćen je da stigne do mesta nesreće duboko u kanjonu.

Dok je helikopter lebdeo iznad, tim je spustio medicinske radnike i izvukao par na sigurno pomoću užeta. Vlasti su na društvenim mrežama objavile snimak dramatičnog spasavanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike