Zadavio koleginicu, pa bacio njeno telo: Cimerima u zatvoru poručio - "Zabavio sam se"

13.12.2022

21:40

0

Autor: 24sedam

Inspektorka Dženi Hegs opisala je Mekalama kao "vuka u ovčjoj koži" i koji bi "nastavio da ubija"

Zadavio koleginicu, pa bacio njeno telo: Cimerima u zatvoru poručio -  "Zabavio sam se"
Ros Mekalam - Copyright Printscreen: Twitter/@leicspolice

Ros Mekalam koji je ubio koleginicu sa kojom je izlazio manje od mesec dana u ponedeljak je jednoglasno osuđen za "nemilosrdno" ubistvo Megan Njuborou na sudu u Lesteru u Engleskoj.

On je priznao ubistvo iz nehata pre suđenja, a ubio je Megan Njuborou (23).

Mekalam je tvrdio da je izvršio ubistvo nakon što je izgubio kontrolu, a da je to izazvala ona je tokom oralnog seksa.

On je pokušao da okrivi Megan, tvrdeći da je pao u "slepi bes"  izazvan nedijagnostikovanim PTSP-om (posttraumatski stresni poremećaj) zbog neprijavljenog seksualnog zlostavljanja u detinjstvu, piše Independent.

Tvrdio je da je okidač bilo to što je pokušavala da ga natera na seksualni odnos u kući njegovih roditelja 6. avgusta prošle godine. Ovo je bio samo početak niza laži koje je izrekao.

Porotnicima je rečeno kako je Megan navodno rekla svojim roditeljima da će se odvesti do Mekalamove kuće da prošeta i da neće dugo ostati.

Inspektorka detektivka Dženi Hegs, iz Jedinice za specijalne operacije u Istočnom Midlendsu, opisala je Mekalama kao "vuka u ovčjoj koži" i veruje da bi "nastavio da ubija".

- Mislim da je uživao u tome i da ga je to seksualno uzbudilo, ono što je uradio. To je opasna mešavina -  rekla je.

Par, koji se upoznao dok su zajedno radili, viđao se tek tri nedelje.

Nezadovoljan time što je zadavio 23-godišnju Megan, Mekalam joj je zatim prerezao vrat, rekao je porotnicima tužilac Džon Kameg.

Mekalam je tvrdio da je koristio nož samo zato što se uplašio da bi ljudi mogli da budu "zastrašeni" i "besni" na njega jer ju je ugušio rukama.

Bilo je znakova da se Megan očajnički borila da se odbrani od Mekalama:

Bilo je tragova stiskanja na oba ramena i levoj ruci, verovatno naneti dok je Mekalam pokušavao da je "ućutka", što je sugerisalo "trajnu, dugu, nemilosrdnu borbu".

Kameg je za Mekalama rekao da je "sadistički ubica" koji je imao  "nemilosrdnu" nameru.

"Kada su žene u pitanju, ovo je veoma opasan muškarac", rekao je on.

Mekalam, koji je stajao kod optuženičke klupe i slušao porotu dvaput je klimnuo glavom dok je sudski nadzornik čitao presudu.

Pokušao da prikrije tragove

Majka, otac i sestra Megan Njuborou, sedeli su na suđenju, slušajući mučne i uznemirujuće dokaze - većina njih po prvi put, plakali su i grlili se jedni druge u zadnjem delu suda.

Nakon ubistva, pokušao je da očisti krv u salonu, a zatim je stavio telo u njen automobil.

Mekalam, koji nije imao vozačku dozvolu, poslao je poruku u kojoj je pitao da li je stigla kući bezbedno, uključujući i jednu u kojoj je pisalo: "Neverovatna si", zajedno sa poljupcima.

Mekalam je potom odvezao telo na selo, bacoo njen telefon usput kao i njene ostatke u blizini Vudhaus Ivsa u Lesterširu.

Preobukao se u čistu odeću pre nego što je napustio njen auto u blizini kampusa koledža Lofboro, a onda je uzeo taksi koji ga je ostavio u blizini kuće.

Tridesetogodišnji Mekalam masturbirao je 17 minuta na eksplicitni sadržaj samo nekoliko sati nakon ubistva, a zatim se smejao pred porotom zbog toga, rekavši im:

- To me je opustilo nakon preživljenog stresa… Znam da izgleda loše.

Mekalam je tvrdio da je ubio Megan zato što je patio od PTSP-a, budući da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja u detinjstvu.

 

Međutim, tužilaštvo je saopštilo da su te tvrdnje bile laži kojima je prikrio svoj nasilni napad.

Umesto toga, navode, Mekalam je ubio Megan zbog besa što je bio seksualno impotentan neposredno pre napada, kao i ranije, tokom prethodnog vikenda.

Tužioci su ukazali na to da je naručio tablete tadalafila sa interneta, koje se koriste za lečenje erektilne disfunkcije.

U pritvoru, Mekalam se pohvalio cimeru kako je koristio nož i predložio da će svoje mentalno zdravlje koristiti kao "alat" na suđenju.

U drugom incidentu, čuo ga je stražar kako se smeje dok je pretio drugim zatvorenicima:

- Ako ovako nastaviš, završićeš kao Megan!

Drugi zatvorski čuvar ga je takođe čuo kako se otvoreno šali sa drugim zatvorenicima o ubistvu, govoreći drugim zatvorenicima: "Da sam otišao malo dalje, otkinuo bih joj glavu".

U jezivom postskriptumu njegovog zločina, Mekalam je, u glasovnoj poruci od 30 sekundi poslatoj na telefon Megan, znajući da je mrtva, rekao: "Zabavio sam se".

Mekalamu će biti izrečena presuda u petak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike