Indonezija zabranila seks van braka, Bali umiruje turiste: Ne treba da brinete!

12.12.2022

09:54

0

Indonezija je prvobitno saopštila da će se nova pravila primenjivati i na strance

Indonezija zabranila seks van braka, Bali umiruje turiste: Ne treba da brinete!
Turisti na Baliju - Copyright Profimedia

Guverner Balija Vajan Koster izjavio je danas da novi indonežanski zakon, kojim se seks van braka smatra krivičnim delom i zabranjuje zajednički život nevenčanih parova, neće ugrožavati turiste koji planiraju da posete to ostrvo.

Koster je naveo da prema novim zakonima, osumnjičeni mogu biti krivično gonjeni samo ako postoji žalba roditelja, supružnika ili deteta i naglasio da oni koji "planiraju da posete Bali ne treba da brinu o stupanju indonežanskog zakona na snagu".

Guverner je kazao da će se vlasti na Baliju postarati da "ne bude provera bračnog statusa za prijavljene u turističkom smeštaju, kao što su hoteli, vile, apartmani i slično".

On je rekao da su navodni izveštaji o otkazivanju letova i rezervacija hotleskih soba lažni, kao i da se prema podacima turističkih agencija, avio-kompanija i turističkih vodiča, broj posetilaca koji bi trebalo da posete Bali u periodu od decembra 2022. do marta 2023. povećao.

Kako navodi Rojters, indonežanske vlasti pokušavaju da povećaju broj turista na Baliju kako bi što pre dostigli broj od šest miliona posetilaca godišnje, kako je bilo pre pandemije korona virusa.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike