Bezos u novom problemu: Protest radnika „Amazona“ ispred vile najbogatijeg čoveka planete (VIDEO)

15.10.2020

08:04 >> 14:49

0

Autor: A. Bulatović

Bezos u novom problemu: Protest radnika „Amazona“ ispred vile najbogatijeg čoveka planete (VIDEO)
Copyright Printscreen / Youtube

Najbogatiji čovek planete, prema „Forbsovoj“ listi, suočava se sa velikim problemom.

Džef Bezos, vlasnik „Amazona“, doživeo je neprijatnost kada se ispred njegove rezidencije pojavio veći broj aktivista za radnička prava, ali i bivši i sadašnji radnici firme koju je osnovao.

Oni su tražili veće plate i bolje povlastice i strožu zaštitu na radu u toku pandemije koronavirusa, a sve se odvijalo na Beverli Hilsu.

Bezos je imanje pred kojim su bili ljudi kupio ove godine za 165.000.000 dolara  od Davida Gefena, osnivača diskografske kuće „Geffen Records“ i filmskog studija „DreamWorks“.

Protest je organizovao Kongres esencijalnih radnika, čiji je začetnik, bivši radnik „Amazona“ Kristijan Smols, otpušten u martu, nakon što je javno govorio o uslovima rada.

– Ne treba vam Džef Bezos. Mi trebamo njemu, jer smo ga učinili najbogatijim čovekom na svetu – rekao je Smols okupljenima.

Sa druge strane, kompanija se oglasila tada saopštenjem u kom se navodi da je protestom kršio mere karantina, dok je jedan od advokata „Amazona“ u dokumentu koji je procurio istakao da je Smols crnac koji nije pametan, niti dobro akumulira.

To je bio dodatni podstrek da se nastavi sa negodovanjem protiv Bezosa i njegove poslovne politike u vezi sa zaposlenima.

Radnici imaju zahtev da se omoguće besplatna socijalna zaštita za njihovu decu, zdravstveno osiguranje i deonice za radnike, minimalac od 30 dolara po satu i zatvaranje skladišta gde je uočeno prisustvo koronavirusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike