Još jedan zemljotres pogodio Grčku: Ponovo se tresla Evija!

29.11.2022

20:57

0

Trenutno nema informacija o šteti.

Još jedan zemljotres pogodio Grčku: Ponovo se tresla Evija!
Zemljotres/Ilustracija - Copyright Profimedia

Zemljotres jačine 4,9 stepeni pogodio je u utorak uveče ostrvo Evija u centralnoj Grčkoj. Građani ostrva osetili su tokom utorka nekoliko potresa nakon zemljotresa rano jutros, koji je bio jačine 4,8.

Trenutno nema informacija o šteti.

Tačna magnituda, epicentar i dubina zemljotresa mogli bi biti revidirani u narednih nekoliko sati dok seizmolozi pregledaju podatke i preciziraju svoje proračune ili dok druge agencije izdaju svoje izvještaje.

 

 

U regionu Evija od utorka ujutro zabeležena je serija zemljotresa. Sve je počelo zemljotresom jačine 4,8 stepeni Rihterove skale, zabeleženim u 06.32 u morskom području 9 kilometara jugoistočno od sela Zarakes u Eviji, odnosno oko 58 kilometara istočno-severoistočno od Atine, navodi se u saopštenju Geodinamičkog instituta Nacionalnog nacionalnog instituta. Zemljotres se osetio i u Atini.

Potom je usledio slab zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale, u 07.23 na udaljenosti od 56 kilometara istočno-severoistočno od Atine, prema podacima Geodinamičkog instituta, sa epicentrom potresa koji se nalazi u moru, 8 kilometara od Evije.

Minut kasnije, u 07.24, dogodio se novi zemljotres magnitude 4,2 u morskom području, takođe 8 kilometara jugoistočno od Zarakija u Eviji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike