Ukrajina stavila Kadirova na poternicu, ali je stigla poruka od njega: "Birajte vreme i mesto"

16.11.2022

22:00

0

Poternica je raspisana zbog „vođenja agresivnog rata“ za šta je prema ukrajinskom krivičnom zakonu predviđena zatvorska kazna od 10 do 15 godina

Ukrajina stavila Kadirova na poternicu, ali je stigla poruka od njega: "Birajte vreme i mesto"
Ramzan Kadirov - Copyright Profimedia

Nakon što je Ukrajina raspisala poternicu za Ramzanom Kadirovom, čečenski lider poručio je ukrajinskoj Službi bezbednosti da nema potrebe da ga traže, da će sam doći.


Poternica je raspisana zbog „vođenja agresivnog rata“ za šta je prema ukrajinskom krivičnom zakonu predviđena zatvorska kazna od 10 do 15 godina.

- Gospodo iz SBU, odredite mesto, sam ću doći po vas i kazniti vas za sve vaše zločine. Nema potrebe da me tražite. Uzgred, već sam par puta bio u Ukrajini i nisam video da je iko tamo imao zadatak da me uhvati - napisao je Kadirov.

Ranije danas ukrajinska Služba bezbednosti stavila je Kadirova na poternicu, prema informacijama dostupnim na sajtu ukrajinskog ministarstva unutrašnjih polslova.

Kadirov je označen kao "pojedinac koji se krije od istražnih tela", a na poternici je i njegova fotografija, preneo je TASS.

 

U petak je Služba bezbednosti Urkajine saopštila da je podigla optužnice protiv Kadirova, koja ga tereti za "agresivno vođenje rata" i "sprovođenje radnji koje imaju za cilj da promene granice ukrajinske teritorije".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike