On je prvi Balkanac koji je primio rusku vakcinu: Preneo je svoje iskustvo

14.10.2020

09:32 >> 11:36

0

On je prvi Balkanac koji je primio rusku vakcinu: Preneo je svoje iskustvo
Copyright Facebook/valerios aslanidis

Valerios Aslanidis iz Anape u Rusiji postao je prvi Grk koji je primio “sputnjik 5”,  rusku vakcinu protiv koronavirusa.

– Otišao sam u Moskvu i tamo su me vakcinisali. Pre nego što sam dobio vakcinu, uradio sam test na koronavirus. Uzeli su mi krv za antitela, da vide da li sam bolestan ili sam imao virus. Zatim su me pregledali dva sata – rekao je on u intervjuu za grčku “Megu”.

– Ušli smo u sobu u kojoj je bilo hladno kao u frižideru, temperatura je bila minus 32 stepena. Odatle su izvadili vakcinu koju su mi dali. Bila je smrznuta, otopila se kroz sedam minuta, a nakon toga su mi je ubrizgali.

Valeris Aslanidis živi u Rusiji, gde je predsednik Grčkog društva Anape i dvostruki olimpijac u džudu. Dobro zdravlje i sportska prošlost bili su jak razlog da primi vakcinu i da se ne plaši.

Valeris kaže da ga rođaci i prijatelji stalno zovu, da vide da li je dobro.

Drugu dozu bi trebalo da primi za desetak dana.

– Sledeća vakcina se dobija posle dve nedelje, a pre toga proveravaju nivo antitela u krvi. Tek će vas ta druga doza zaštititi duže od dve godine – istakao je on.

Istovremeno priča da je postao prvi Grk koji se dobrovoljno vakcinisao ruskom vakcinom, nadajući se da će pružiti dobar primer.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike