Testirana balistička raketa u Indiji: Lansirana iz nuklearne podmornice "Arihant" i uspešno pogodila cilj (VIDEO)

14.10.2022

15:11

0

Indijsko ministarstvo navodi da je uspešno testiranje balističke rakete značajan napredak

Testirana balistička raketa u Indiji: Lansirana iz nuklearne podmornice "Arihant"  i uspešno pogodila cilj (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Youtube/ Indian Defense Analysis

Indija je uspešno testirala balističku raketu koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu, ispaljenu iz podmornice.

Raketa je ispaljena iz nuklearne podmornice „Arihant“, i pogodila je zacrtani cilj u Bengalskom zalivu „sa visokom preciznošću“, saopštilo je indijsko ministarstvo odbrane.

Indija sopstvenim snagama razvija balističku raketu (SLBM), dometa od 500 do 6.000 kilometara.

Indija je uspešno testirala balističku raketu koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu, ispaljenu iz podmornice. Raketa je ispaljena iz nuklearne podmornice „Arihant“, i pogodila je zacrtani cilj u Bengalskom zalivu „sa visokom preciznošću“, saopštilo je indijsko ministarstvo odbrane. Indija sopstvenim snagama razvija balističku raketu (SLBM), dometa od 500 do 6.000 kilometara. U okviru razvoja strateškog naoružanja, Indija je napravila i prvu nuklearnu podmornicu „Arihant“, koja koristi laki uranijumski reaktor koji omogućava da ona bude na zadacima mesecima bez ulaska u luku. Indijsko ministarstvo navodi da je uspešno testiranje balističke rakete značajan napredak koji dokazuje sposobnost posade i važnost programa nuklearnih podmornica naoružanih balističkim raketama (SSBN program). SSBN program je ključni element indijske sposobnosti za nuklearno odvraćanje. „Robusna, održiva i osigurana sposobnost odmazde je u skladu sa indijskom politikom da poseduje „verodostojno minimalno odvraćanje“ koja podržava stav „ne upotrebiti prvi“, saopšteno je iz indijskog ministarstva odbrane.

U okviru razvoja strateškog naoružanja, Indija je napravila i prvu nuklearnu podmornicu „Arihant“, koja koristi laki uranijumski reaktor koji omogućava da ona bude na zadacima mesecima bez ulaska u luku.

Indijsko ministarstvo navodi da je uspešno testiranje balističke rakete značajan napredak koji dokazuje sposobnost posade i važnost programa nuklearnih podmornica naoružanih balističkim raketama (SSBN program).

SSBN program je ključni element indijske sposobnosti za nuklearno odvraćanje.

- Robusna, održiva i osigurana sposobnost odmazde je u skladu sa indijskom politikom da poseduje „verodostojno minimalno odvraćanje“ koja podržava stav „ne upotrebiti prvi“- saopšteno je iz indijskog ministarstva odbrane.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike