Medvedev tvrdi: Rusija se ne bori protiv Ukrajine, ona je samo instrument Zapada, cilj je naše uništenje i slabljenje Evrope

06.10.2022

11:43

0

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije smatra da je za SAD ukrajinski narod samo potrošni materijal

Medvedev tvrdi: Rusija se ne bori protiv Ukrajine, ona je samo instrument Zapada, cilj je naše uništenje i slabljenje Evrope
Dmitrij Medvedev - Copyright Yekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruska Federacija se ne bori protiv Ukrajine, koja je samo instrument, ciljevi Sjedinjenih Američkih Država i Zapada su uništavanje Rusije uz slabljenje drugih zemalja, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

- Želim da naglasim da se mi ne borimo protiv Ukrajine, ciljevi takozvanog globalnog Zapada u liku SAD i njihovih glavnih pristalica vrlo su jasni: uništavanje Rusije uz slabljenje drugih zemalja, uključujući i Evropske zemlje - rekao je on.

Medvedev je izjavio da je Ukrajina tehnički instrument, a njeni građani potrošni materijal.

On je istakao da Rusija nastavlja da oslobađa teritorije koje su zauzeli ukrajinski ekstremisti, kao i da je prijem novih regiona u sastav Ruske Federacije prošao u skladu s međunarodnim pravom.

- Ujedinjenje novih regiona prošlo je strogo u skladu s međunarodnim pravom, na osnovu konvencije UN i rezolucije Generalne skupštine UN, gde se direktno govori o pravu naroda na samoopredeljenje - rekao je Medvedev.

Prema njegovim rečima, „ljudi su slobodno, bez ikakvog pritiska, izabrali, odlučili u kojoj će zemlji i kako živeti“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je 30. septembra dokumente o ujedinjenju Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti sa Rusijom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike