Stražar kraljice Elizabete pronađen mrtav u kasarni: Mladić koji je čuvao kovčeg iznenada preminuo

01.10.2022

12:10

0

Barnel-Vilijams je bio jedan od najnovijih regruta Konjice palate

Stražar kraljice Elizabete pronađen mrtav u kasarni: Mladić koji je čuvao kovčeg iznenada preminuo
kraljičin stražar - Copyright Printscreen Facebook/Laura Williams/Jak Williams

Tinejdžer gardista koji je hodao pored kovčega kraljice Elizabete II pronađen je mrtav u svojoj kasarni, potvrdila je vojska.

Vojnik Džek Barnel-Vilijams (18) igrao je ključnu ulogu u kraljičinoj državnoj sahrani prošlog meseca, pošto je pomogao u čuvanju kovčega dok je nošen iz Vestminsterske opatije kroz London.

Barnell-Vilijams pronađen je mrtav u kasarni u Hajd parku u Najtsbridžu, u centru Londona, u sredu (28. septembra), a policija je saopštila da je, iako je smrt bila "neočekivana", ne tretira kao sumnjivu.

Njegova majka Laura (42) potvrdila je tragične vesti na Fejsbuku, rekavši u emotivnoj poruci: „Nikad nisam mislila da ću ovo reći, ali svi smo kao porodica slomljenog srca zbog iznenadne smrti našeg divnog sina Džeka Vilijamsa".

- Sa tugom možemo da potvrdimo smrt vojnika Džeka Barnela-Vilijamsa 28. septembra u kasarni u Hajd parku. Naše misli su sa porodicom i prijateljima vojnika u ovom teškom trenutku i tražimo da njihova privatnost bude poštovana - rekao je portparol vojske.

Prema rečima portparola Metropoliten policije, 18-godišnji mladić je proglašen mrtvim na licu mesta.

Printscreen Facebook/Laura Williams/Jak Williams
 

- Smrt je bila neočekivana, istražena je i ne tretira se kao sumnjiva. Policajci će pomoći u pripremi izveštaja za mrtvozornika - naveo je portparol.

Prema Dejli mejlu, Barnel-Vilijams je bio jedan od najnovijih regruta Konjice palate.

Ranije ove godine u junu, samo mesec dana nakon što je Barnel-Vilijams napunio 18 godina, njegova mama Laura objavila je snimak svog sina koji učestvuje u svečanosti Pozdrav bojama u okviru proslave Kraljičinog jubileja.

- Jedan od najponosnijih dana u mom životu - napisala je.

Na dan kraljičine državne sahrane, Laura je takođe podelila svoj ponos zbog svog sina, napisavši: „Tako sam ponosna što je moj dečak pratio svoju kraljicu na njenom poslednjem putu".

Porodica preminulog mladića iz Bridženda u Južnom Velsu, planira da u subotu u fudbalskom klubu Brintirion pusti desetine plavih balona u znak sećanja na njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike