Muškarac bio 17 dana izgubljen u planinama posle strašnog zemljotresa: Zadesio ga veliki peh, a ovako su ga konačno našli

22.09.2022

14:55

0

Autor: N. Pavlović

Morao je da pešači oko 20 kilometara, ali se izgubio zbog lošeg terena

Muškarac bio 17 dana izgubljen u planinama posle strašnog zemljotresa: Zadesio ga veliki peh, a ovako su ga konačno našli
kina - Copyright AP Photo/Andy Wong

Muškarac, koji je posle zemljotresa na jugozapadu Kine bio izgubljen u planinama 17 dana, pronađen je, ali sa prelomima kostiju.

Potres od 6,6 stepeni je pogodio provinciju Sičuan 5. septembra, a tom prilikom je stradalo 93 ljudi, dok je više od 400 povređeno.

Gan Ju je ostao u hidroelektrani, gde je radio, kako bi pomogao povređenim kolegama i da bi sprečio da se pokrenu poplave nakon ispuštanja vode iz brane.

Sa kolegama je kasnije morao da pešači oko 20 kilometara, ali se izgubio zbog lošeg terena, a izgubio je i naočare, preneli su lokalni mediji. Kako se navodi, veoma je kratkovid i to mu je zadalo mnogo problema.

Juče ga je pronašao lokalni meštanin.

Njegov kolega, Luo Jong, kazao je da je u jednom trenutku otišao po pomoć zbog čega je Gana ostavio samog. Gan je na raspolaganju imao improvizovani krevet od bambusa, a od hrane divlje voće i bambus. Međutim, kada je Luo došao da ga potraži tri dana kasnije, njega nije bilo. Pronašli su njegovu odeću i posumnjali da je preminuo od hipotermije.

Ove nedelje se jedan poljoprivrednik, koji živi u blizini, pridružio potrazi, pošto dobro poznaje tamošnji teren. Posle nekoliko sati je čuo Ganove vapaje i pronašao ga pod drvećem.

Ubrzo je prebačen u bolnicu gde je utvrđeno da ima nekoliko preloma.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike