Generalni sekretar OEBS prisustvovaće na 77. Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija

19.09.2022

20:15

0

Navodi se da je njeno učešće prilika za građenje saradnje među državama učesnicama, kao i sa Ujedinjenim nacijama i drugim regionalnim organizacijama

Generalni sekretar OEBS prisustvovaće na 77. Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija
Screenshot_2 - Copyright Printscreen / Youtube / United Nations

Generalni sekretar OEBS-a Helga Marija Šmid boraviće u Njujorku od 19. do 23. septembra povodom sastanaka na visokom nivou i debate na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, navedeno je u saopštenju OEBS-a.


Navodi se da je njeno učešće prilika za građenje saradnje među državama učesnicama, kao i sa Ujedinjenim nacijama i drugim regionalnim organizacijama.

Ovogodišnja tema opšte debate je "Prelomni trenutak: transformativna rešenja za prepletene izazove", a o tome će Šmid razgovarati i na sastanku s ministrima inostranih poslova iz celog regiona OEBS-a.

Oni će tada raspravljati o tome kako je najbolje uhvatiti se u koštac sa širokim spektrom izazova bezbednosti, uključujući i rat protiv Ukrajine, granične sporove, klimatske promene i degradaciju životne sredine, trgovinu ljudima, seksualne odnose, nasilje i drugo.

Tokom boravka u Njujorku Šmid će se takođe sastati sa ključnim zvaničnicima UN, uključujući generalnog sekretara Antonija Gutereša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike