Italija uvodi još strože mere protiv širenja kovida-19: Nošenje maski obavezno, uvode se restrikcije u radu teretana i bazena?

17.10.2020

18:54

0

Iz kabineta italijanskog premijera je saopšteno da vlada o novim restrikcijama razgovara sa lokalnim vlastima i medicinskim ekspertima

Italija uvodi još strože mere protiv širenja kovida-19: Nošenje maski obavezno, uvode se restrikcije u radu teretana i bazena?
Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Italijanski premijer Ðužepe Konte će sutra saopštiti novi niz mera protiv pandemije, nakon što je u zemlji u poslednja 24 časa potvrđen rekordan broj od skoro 11.000 novoobolelih.

Iz kabineta italijanskog premijera je saopšteno da vlada o novim restrikcijama razgovara sa lokalnim vlastima i medicinskim ekspertima, sa ciljem da spreči širenje virusa, uz ograničavanje uticaja na pojedince i preduzeća.

Vlada je isključila mogućnost ponovnog uvođenja mera karantina i razmatra alternativne mere koje imaju za cilj smanjenje kontakta, prenosi Rojters.

Predsednik italijanskog regiona Ligurija Ðovani Toti je na fejsbuku napisao da vlada apeluje na škole da na smenu održavaju nastavu uživo i onlajn, a na kompanije da povećaju broj zaposlenih koji rade od kuće.

Vlada je u poslednjih 10 dana već dva puta pooštrila mere protiv kovid-19. Nošenje maski u javnosti je obavezno, a uvedena su i ograničenja na javna okupljanja, rad restorana, sportske i neke školske aktivnosti.

Italijski mediji tvrde da bi nove restrikcije mogle da se odnose na rad teretana i bazena i na održavanje amaterskih sportskih događaja.

Broj zaraženih u Italiji je znatno skočio u poslednjih nekoliko nedelja. Italijanske vlasti su danas potvrdile rekord od 10.925 novih slučajeva kovid-19, dok je prethodni rekord zabeležen u petak (10.010).

U zemlji je do sada korona virusom zaraženo 402.536 ljudi, a preminulo 36.474. Italija se po broju smrtnih slučajeva od posledica kovid-19 nalazi na drugom mestu u Evropi, iza Velike Britanije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike