Televizijska emisija uvela među nagrade i plaćanje računa za struju!

06.09.2022

09:12

0

Pretvoriti energetsku krizu u zabavu bilo je „više nego sumorno“, napisao je jedan gledalac, dok je drugi predložio da se na točak dodaju vaučeri za hranu i školske uniforme

Televizijska emisija uvela među nagrade i plaćanje računa za struju!
Točak sreće - Copyright Printscreen Twitter/bencsmoke

Britanska televizijska emisija koja se emituje u jutarnjim časovima dodala je plaćanje računa za struju za četiri meseca na svoju listu nagrada u igri koju gledaoci igraju pozivom na telefon, što je iznenadilo mnoge građane.

Promene u igri „Spin to Win“ u emisiji „This Morning“ na ITV-u, u kojoj voditelj okreće točak da bi izabrao novčanu nagradu za igrača koji zove telefonom, počele su u ponedeljak.

- Ove nedelje dobili smo naše uobičajene novčane nagrade, ali takođe možete osvojiti nešto dodatnog novca za plaćanje računa za struju do kraja godine. To su četiri meseca podmirenih računa za struju - rekao je voditelj emisije Filip Šofild.

Njegova koleginica Holi Viloubi reagovala je na najavu rekavši: „Vau, to je sada zaista važno“.

Gledalac koji se javio iz severnog Londona imao je sreću da osvoji ovu novu nagradu. saznavši da će mu računi za struju biti plaćeni do januara, osetio je „olakšanje“, jer je unapred njegov merač već prikazivao broj koji je „apsolutno ubistvo“, priznao je.

Pošto su veleprodajne cene gasa porasle za još 30 odsto nakon odluke Gasproma da na neodređeno vreme zatvori gasovod Severni tok 1, neki korisnici interneta bili su srećni zbog pobednika i insistirali na tome da emisija zaista pomaže ljudima.

 

 

Ali to mišljenje ne dele svi - mnogi su tvrdili da kada plaćanje računa za struju postane nagrada u TV emisiji, to je bio znak da je život u Velikoj Britaniji postao „distopijski“.

Pretvoriti energetsku krizu u zabavu bilo je „više nego sumorno“, napisao je jedan gledalac, dok je drugi predložio da se na točak dodaju vaučeri za hranu i školske uniforme.

Ekonomske prepreke izazvane pandemijom kovida 19 u Evropi dodatno su pogoršane zapadnim sankcijama uvedenim Moskvi zbog sukoba u Ukrajini i kasnijim padom u isporuci ruskog prirodnog gasa u EU. Uprkos tome što nije direktno zavisna od Rusije u pogledu energije, Velika Britanija i dalje pati od rastućih cena na globalnom tržištu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike