Srbi u Grčkoj dobili zabrinjavajuće SMS upozorenje! Nadležni javili turistima da u naredna 24 sata bez preke potrebe ne kreću na put (FOTO)

04.09.2022

21:27

0

Autor: 24sedam

Poruka je uznemirila mnoge naše turiste, koji do sada nisu imali slično iskustvo

Srbi u Grčkoj dobili zabrinjavajuće SMS upozorenje! Nadležni javili turistima da u naredna 24 sata bez preke potrebe ne kreću na put (FOTO)
profimedia-0081955657 - Copyright Profimedia

Mnogobrojnim turistima koji se nalaze na letovanju u Grčkoj stigao je SMS sa upozorenjem o nevremenu koje se približava!

Civilna zaštita upozorava turiste da izbegavaju putovanja koja nisu nužna i da se slušaju saveti nadležnih službi.

- U naredna 24 sata moguće su ekstremne vremenske prilike u oblasti u kojoj se nalazite - navodi se u poruci na grčkom i engleskom koja je stigla večeras oko 22 sata.

Printskrin/Fejsbuk
 

Na severu i u centralnim delovima Grčke u naredna 24 sata očekuje se nevreme praćeno jakim vetrom i gradom.

Poruka je uznemirila mnoge naše turiste, koji do sada nisu imali slično iskustvo, a pojedini su naveli da je nevreme u njihovim mestima već počelo.

- U poruci piše da će u sledećih 24 sata verovatno biti nevreme i da bez razloga ne idete daleko od kuće automobilom. Centralna Grčka i Solun su isto dobili obaveštenje - navodi jedna korisnica.

- Upozoravaju vas na vremenske nepogode. Može doći do nestanka struje. Mi smo jednom bili kad je bila oluja na Olimpik biču, talasi ogromni, vetar, kiša... Sutradan je došla struja - navodi druga korisnica.

Veliki broj turista iz Srbije, podsetimo, ostao je bez kola u nevremenu koje je pogodilo Halkidiki i Tasos. Neki od njih probudili su se u poplavljenim apartmanima tokom kataklizmičnog nevremena koje je pre nekoliko dana pogodilo Grčku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike