Dosad neviđen snimak pokušaja atentata na Kristinu Kiršner: Napadaču je ispao pištolj, a onda je nastala velika pometnja (VIDEO)

02.09.2022

08:27

0

Autor: A. B.

Brazilski državljanin je dva puta povukao okidač pištolja koji je uperio u potpredsednicu Argentine, ali srećom, oružje nije opalilo

Dosad neviđen snimak pokušaja atentata na Kristinu Kiršner: Napadaču je ispao pištolj, a onda je nastala velika pometnja (VIDEO)
profimedia-0717472419 - Copyright Profimedia

Potpredsednica Argentine Kristina Fernandez de Kiršner preživela je pokušaj atentata dok je pozdravljala pristalice u Buenos Ajresu.

Na nju je brazilski državljanin Fernando Andres Sabag Montijel uperio pištolj u lice, povukao oroz dva puta, ali srećom, pištolj nije opalio.

Ubrzo je uhapšen, dok se motiv napada još uvek ne zna.

 

 

Argentinske bezbednosne vlasti potvrdile su identitet napadača. Reč je o Brazilcu Fernandu Andresu Sabagu Montielu, starom 35 godina.

Montijel je rođen u glavnom gradu Brazila Sao Paulu i sin je Čileanca i Argentinke, koji više od 20 godina živi u argentinskom naselju Vila del Park. 

Ranije je radio kao taksista, međutim trenutno je nezaposlen, a već je poznat policiji i njegova biografija kruži brazilskim medijima.

Njega je u martu 2021. zaustavila policija u automobilu bez registarske oznake, pronađena mačeta duga 35 centimetara te je dobio kaznenu prijavu, pišu tamošnji mediji.

Kiršner je upletena u slučaj korupcije, a pristalice su se okupljale ispred njene kuće otkako su tužioci prošle nedelje zatražili kaznu od 12 godina zatvora.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike