Devojčica se probudila na sopstvenoj sahrani, pa ponovo preminula posle nekoliko sati (VIDEO)

31.08.2022

19:26

0

Autor: N. Pavlović

Majci su rekli da halucinira

Devojčica se probudila na sopstvenoj sahrani, pa ponovo preminula posle nekoliko sati (VIDEO)
kamila - Copyright Youtube/Azucena Uresti

Devojčica Kamila Mendoza (3) iz Meksika dvaput je proglašena mrtvom za dva dana nakon što je na sahrani utvrđeno da diše, a porodica sada tuži bolnicu za nemar.

Kamila je odvedena u bolnicu u Salinas de Hidalgu 17. avgusta zbog dehidratacije. Povraćala je, boleo ju je stomak, a imala je i temperaturu.

Lekari su joj dali paracetamol i otpustili je, ali su roditelji primetili da joj se stanje pogoršava. Privatni doktor je pokušao da pomogne, ali je onda zamolio bolnicu da ponovo primi devojčicu jer joj hitno treba pomoć.

Devojčicina majka je rekla da se nisu profesionalno odnosili prema Kamili kada su došli drugi put u bolnicu. Prema njenim rečima, dugo su čekali na kiseonik i druge terapije.

- Nisu je prikačili na infuziju jer nisu mogli da pronađu njene male vene. Konačno, jedna sestra je uspela - rekla je Meri Džejn Peralta.

Kamila je potom prebačena u zaključanu sobu u kojoj majka nije imala pristup zbog čega je bila dodatno istraumirana. Dete je proglašeno mrtvim.

Pre nego što je odvedena, Meri Džejn kaže da ju je ćerka i dalje grlila.

- I dalje me je grlila, odveli su je od mene i rekli mi da mora da se odmori u miru - poručila je.

Drama je usledila sledećeg dana tokom sahrane. Majka je primetila kondenzaciju na staklenom poklopcu kojim je bio prekriven mrtvački sanduk. Pojedinci su joj rekli da halucinira zbog žalosti prema detetu, međutim, baka je primetila da se Kamiline oči pomeraju.

Youtube/Azteca Noticias
Majka preminule devojčice

Utvrđeno je da joj je srčani ritam bio 97 otkucaja u minuti. Kamila je ponovo završila u bolnici, ali je tamo proglašena mrtvom drugi put.

Kao prvi uzrok smrti se navodi dehidratacija, a kao drugi cerebralni edem, odnosno, oticanje mozga.

- Ne zameram doktorima koji su pribegli ekstremnim merama. Samo želim da doktori, sestre i direktori budu smenjeni kako se ovako nešto ne bi ponovo dogodilo - rekla je Peralta.

Državni tužilac je pokrenuo istragu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike