Mladića zakopali živog jer su hteli da ga žrtvuju u čast boginje Zemlje: Opisao kako je pobegao, ali mu policija nije poverovala (VIDEO)

14.08.2022

13:54

0

Autor: N. Pavlović

Širom Bolivije se i dalje poštuju drevni običaji

Mladića zakopali živog jer su hteli da ga žrtvuju u čast boginje Zemlje: Opisao kako je pobegao, ali mu policija nije poverovala (VIDEO)
bolivija - Copyright Youtube/Noticias Bolivisión

Jedan mladi Bolivijac je opisao kako je ustao iz mrtvačkog kovčega nakon što su ga lokalci živog zakopali tokom festivala u čast Majke zemlje.

Kako je rekao Viktor Ugo Mika Alvarez (30), na otvaranju festivala u El Altu je popio dosta alkohola posle čega se onesvestio.

Kada se probudio, bio je u sanduku oko 80 kilometara dalje, u Ačakačiju.

Inače, Festival Majke zemlje odaje zahvalnost Pačamami, boginji Zemlje i plodnosti, a često joj se daju prinosi, poznati kao "sulu".

Bolivijski domoroci veruju da boginja "otvara svoja usta" u avgustu kako bi primila darove tako da joj mnogi onda prinose lišće kakaa, slatkiše ili fetuse ovaca. Mnogi kažu da se ljudske žrtve i dalje izvode u tajnosti.

Alvarez veruje da su ga drugi posetioci festivala zakopali kako bi prineli "sulu", žrtvujući ga boginji.

- Prošle noći smo igrali. Ničeg se ne sećam posle toga. Jedino što pamtim je osećaj da sam bio u svom krevetu, želeo sam da ustanem da mokrim, ali nisam mogao. Kada sam odgurnuo kovčeg, mogao sam da polomim staklo na njegovoj površini i tako sam se izvukao. Hteli su da me iskoriste kao sulu - rekao je.

Međutim, kada je Alvarez prijavio policiji šta mu se dogodilo, nisu mu poverovali.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike