Konj se srušio od iznemoglosti usred Njujorka, a vlasnik nastavio da ga šiba: Tek posle sat vremena uspeli da ga vrate u život (VIDEO)

11.08.2022

08:49

0

Autor: N. Pavlović

Umorni konj je položio glavu na zemlju i nije mogao da ustane

Konj se srušio od iznemoglosti usred Njujorka, a vlasnik nastavio da ga šiba: Tek posle sat vremena uspeli da ga vrate u život (VIDEO)
konj - Copyright Youtube/FNTV - FreedomNewsTV

Izmoreni konj, koji je vukao kočije, srušio se nasred Menhetna, a dok je bespomoćno ležao na asfaltu, vlasnik ga je udarao i govorio mu da ustane.

- Ustani! Ustani! - vikao je frustrirani vozač kočija dok se stvarala saobraćajna gužva na prometnoj njujorškoj aveniji.

Međutim, prolaznicima se nije svidelo njegovo ponašanje.

"Kako bi bilo da ja tebe tako šamaram?", "Prestanite da ga udarate", poručivali su građani.

Za to vreme, umorni konj je položio glavu na zemlju, a onda se pojavila i policija. Tek posle sat vremena su uspeli da ga postave na noge.

Inače, ovih dana je Njujork zahvatio veliki toplotni talas.

- Video sam da se konj srušio. Očigledno je bio neuhranjen, dehidriran i gladan. Lik je počeo da ga šiba i da ga tera da ustane, umesto da mu da vode. Rekao sam mu da je to konj, a ne mašina. Zaista je tužno. Moglo se videti da se srušio od žeđi - rekao je jedan vozač Ubera Kelvin Gonzales.

Osim toga, životinja je i krvarila na kolenima, a jedna turistkinja je zaključila da je doživeo toplotni udar.

U Njujorku i dalje postoje kočije kao turistička atrakcija, ali u poslednje vreme sve više građana zahteva da se prestane sa tom praksom, kako se ne bi ugrožavale životinje.

- Vreme je da konje zameni moderna tehnologija. Ovi konji pate već godinama, nema ničeg romantičnog u tome da vidite kako se konj bori za život dok leži na zemlji - rekao je Nejtan Semel (52) iz organizacije za prava životinja "Voters for Animal Rights".

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike